„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.5 °C
apmācies

Ir darbs pedagogiem, pārdevējiem un medmāsām

Daugavpils domes Jaunatnes nodaļas pārstāvji centās piesaistīt darba spēku ar videoprezentāciju palīdzību // Foto: Jeļena Čursina

Daugavpils Olimpiskajā centrā notika ikgadējais darba gadatirgus "Darbs un Karjera 2018", kuru organizē Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA)un Eiropas valstu Nodarbinātības dienestu tīkls (EURES).

Šogad gadatirgū piedalījās liels skaits darba devēju, kuri prezentēja savus uzņēmumus un darba apstākļus tajos, saka NVA Daugavpils filiāles vadītāja Jurate Kornutjaka. Jāatzīmē, ka bija arī daudz ārvalstu darba devēju.

Bezdarbniekiem, kuri iekļauti NVA uzskaitē, par gadatirgu tika paziņots iepriekš. Taču, pateicoties tam, ka NVA plaši informēja sabiedrību par gaidāmo pasākumu, gadatirgu varēja apmeklēt visi interesenti, -- ieradās ļoti daudz cilvēku, kuri vēlējās atrast vai mainīt darbu.

Bezdarbnieks Eduards Mizernovs par gadatirgu uzzināja darba biržā: "Ieteica atnākt, jo, ņemot vērā manu pieredzi, es noteikti kaut ko atradīšu." Eduardam ir daudz specialitāšu – mūrnieks, krāšņu mūrnieks, namdaris, galdnieks, apdares darbu strādnieks, taču Eduards uzskata, ka galvenais faktors, meklējot darbu, -- tam jābūt sirdij tīkamam. Bez darba viņš palicis pavisam nesen uzņēmuma bankrota dēļ.

No Latvijas uzņēmumiem vislielāko gadatirgus apmeklētāju interesi izraisīja lielo darba devēju stendi – "Maxima", "Binders" un "Axon Cable". Bija arī jaunpienācēji, piemēram, Daugavpils domes Jaunatnes nodaļa, kurai ļoti vajadzīgi vasaras bērnu nometņu vadītāji un pedagogi, turklāt nepieciešami arī dežuranti un tehniskie darbinieki jaunatnes centram. Kā teica jaunatnes lietu vecākais speciālists Artjoms Pučinskis, dažus bezdarbniekus ar pedagoģisko izglītību ieinteresēja šīs vakances, taču visi galvenokārt vēlas atrast tādu darbu, kādu Jaunatnes nodaļa nespēj piedāvāt, piemēram, celtniecības jomā.

Pilnu rakstu lasiet 27. marta numurā.