„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-1.2 °C
nedaudz mākoņains

«Pazarh» izstādie «Satikšanās kalendārs. Pavasaris.»

Publicitātes foto

Starptautiskā mākslinieku grupa «Pazarh» aicina apmeklēt izstādi "Satikšanās kalendārs. Pavasaris.", kura tiks atklāta Latgales mākslas un amatniecības centrā no 31. martā plkst. 15:00.

«Pazarh» - tā ir domubiedru grupa no Latvijas, Gruzijas un Krievijas, ko jau daudzus gadus vieno radošums tā visdažādākajās izpausmēs. Grupas nosaukumam nav nekā kopīga ar vārdiem vai apzīmējumiem. «Pazarh» - tas ir kaut kas, kas pēc skanējuma vislabāk atspoguļo viņu darbības un centienus. Grupas radošās izpausmes ir ļoti dažādas - sākot no gleznām līdz pat koka skulptūrām.

Pamatā grupas pirmajai izstādei bija Altaja skiču sērija. 1999. gada augustā Novosibirskā tika izstādīti panno, batikas darbi, pastelis un filcs. Līdz šim grupa sarīkojusi izstādes Tbilisi, Rīgā, Daugavpilī, Krimuldā, Vladivostokā, Dienvidsahalīnā, Nahodkā, Maskavā, Vladimirā, Valkā un citur. Līdztekus izstāžu darbībai grupas dalībnieki rada ikonas, baznīcu projektus, interjera priekšmetus un pat bērnu šūpulīšus. Grupas māksliniecisko rokrakstu varētu dēvēt par Bērnu realitāti, kas iemiesota formā.

Izstādes ietvaros skatītājs tiek aicināts veidot dialogu ar izstādīto priekšmetu. Darbos īpaši svarīga ir materiāla kvalitāte, tādēļ tiek izmantoti tikai dabiski materiāli - akmens, koks, vilna, zīds un metāls. Tā kā grupā darbojas dažādu profesiju pārstāvji, tas ļauj dziļāk izprast Notiekošā būtību un atklāt to pilnībā.

Izstādi aicinām apmeklēt līdz 2018. gada 28. aprīlim, Līvānos, Latgales mākslas un amatniecības centra izstāžu zālē.