„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+9.8 °C
apmācies

Daugavpils sēro kopā ar Krieviju

Ziedi un mīkstas rotaļlietas pie Krievijas Federācijas konsulāta Daugavpilī // Foto: Aleksandrs Rube

25. martā Krievijas pilsētā Kemerovā tirdzniecības centrā "Ziemas ķirsis" izcēlās plašs ugunsgrēks. Uguns bija izpletusies aptuveni 1600 kvadrātmetru platībā, un tā dzēšana prasīja aptuveni septiņas stundas.

Sākoties traģiskajam ugunsgrēkam Krievijas pilsētas Kemerovas tirdzniecības centrā "Ziemas ķirsis", ieslēgusies trauksmes signalizācija, taču to pēc īsa brīža atslēdzis privātās apsardzes firmas darbinieks, atsaucoties uz izmeklēšanas komisijas paziņojumu.

Līdz ar to tūlītēji nav sākta evakuācija, un ugunsnelaimē dzīvību zaudēja vismaz 64 cilvēki, un starp bojāgājušajiem ir 41 bērns.

Par bezvēsts pazudušiem ugunsgrēkā tiek uzskatīti 38 cilvēki, arī vairāk nekā 20 bērni, liecina pilsētas administrācijas informācija.

28. marts ir paziņots par sēru dienu visā Krievijā. Daugavpilī KF konsulātā šajā dienā karogs tiks nolaists pusmastā; jebkurš var atnākt un izteikt savu līdzjūtību (tiks atvērta līdzjūtības grāmata).