„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.4 °C
apmācies

Deg kūla un ēkas

pexels.com

Aizvadītajās brīvdienās Latgalē reģistrēti 35 izsaukumi uz kūlas ugunsgrēkiem, kuru kopējā degšanas platība bija 30 hektāri. Platības ziņā lielākie kūlas ugunsgrēki bija izcēlušies sestdien Nometņu ielā Daugavpilī, kur pērnā zāle dega 7 ha platībā, bet svētdien Daugavpils novada Kalkūnes pagastā pērnā zāle dega 7 ha platībā.

Sestdien Preiļu novada Pelēču pagastā no ūdenstilpes ugunsdzēsēji glābēji izcēla noslīkušu cilvēku un nodeva to Valsts policijas darbiniekiem.

Palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, piektdien Balvu novada Tilžas pagastā ugunsdzēsēji glābēji atbrīvoja aizgalda konstrukcijā iestrēgušu zirgu.

24. martā Ilūkstes novada Bebrenes pagastā dega divstāvu koka pirts 70 kv. m. platībā.    

25. martā ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Aglonas novada Kastuļinas pagastā, kur dega dzīvojamā māja un saimniecības ēkas. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg vienstāva koka dzīvojamā māja 120 kv. m. platībā un trīs saimniecības ēkas 200 kv. m. platībā, turklāt visu ēku jumti jau bija iebrukuši.

Tajā pat dienā VUGD saņēma izsaukumu uz Ludzas novada Ņukšu pagastu, kur dega divstāvu dzīvojamā māja 60 kv. m. platībā.

Bet naktī uz pirmdienu ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Dagdas novada Andrupenes pagastu, kur dega divstāvu dzīvojamā māja 80 kv. m. platībā un malkas šķūnis 20 kv. m. platībā.