„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+0.8 °C
neliels sniegs

„Latgales Laiks” – labāko pulkā

Publicitātes foto

23. martā Latvijas žurnālistu asociācija (LŽA) pasniedza „Izcilības balvas” par labākajiem materiāliem Latvijas presē 2017. gadā.

Kategorijā “Labākais veikums reģionos” bija nominēta arī „Latgales Laika” redaktore Inese Minova, kura pagājušajā gadā uzrakstīja publikāciju „Bērziņos joprojām gaida valstsvīru solījumu izpildi” par cilvēku dzīvi attālajā Bērziņu ciemā Dagdas novadā. Šī bija vienīgā publikācija, kas tika nominēta no Latgales preses. Jāteic, ka arī 2016. gadā I. Minova bija nominēta balvai šajā pašā kategorijā ar rakstu par ārstu trūkumu Latgales reģionā.

Balvu kategorijā “Labākais veikums reģionos” šogad saņēma „Neatkarīgās Tukuma ziņas” par sižetu sēriju „No vēlēšanām līdz vēlēšanām”. Lai arī balva aizceļoja pie Tukuma kolēģiem, konkursa žūrija laikrakstu „Latgales Laiks” ir iekļāvusi labāko drukāto mediju pulkā.  

Balvas tika pasniegtas arī kategorijā “Ziņa/reportāža”, to saņēma TV3 ziņa „Humora komiteja”, kategorijā „Apraksts” balva piešķirta analītiskam multimediālam projektam par migrācijas problēmu Latvijā „Tēta projekts”, kategorijā „Analītika/pētniecība” balvu saņēma LTV, Latvijas radio, LSM.LV sižetu sērija par bērnu namiem Latvijā „Sistēmas bērni”, savukārt kategorijā „Kultūras žurnālistika”

balvu saņēma Delfi par kultūrvēsturisku lekciju ciklu „Vaidelote”.

Nominācijā “Intervija” žūrija neizvirzīja nevienu nominantu, jo pieteiktie darbi neatbilda balvas kritērijiem. Žūrija pasniedza arī speciālbalvu žurnālam “Ir” par tā dēvēto “Oligarhu sarunu” atspoguļošanu. Papildus tika pasniegta īpaša “SSE Riga Media Centrs” balva “Gada redaktors”, ko saņēma žurnāla “Ir” galvenā redaktore Nellija Ločmele. Godinot LU Sociālo zinātņu fakultātes dekānes Intas Brikšes piemiņu, tiks pasniegta viņas vārdā nosauktā balva par izcilu ieguldījumu žurnālistikā. To par atgriešanos žurnālistikā un sniegumu raidījumā “Delfi TV ar Jāni Domburu” saņēma Jānis Domburs.