„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.2 °C
apmācies

DU volejbolisti iekļūst pusfinālā

Sergejs Kuznecovs

Komandas „DU/Ezerzeme” volejbolisti Latvijas čempionātu sāka ar ceturtdaļfinālu, kurā sērijā līdz divām uzvarām sacentās ar „Limbažiem”. Pirmajā spēlē izbraukumā uzvarēja „Limbaži” – 0:3. Kā paskaidroja Daugavpils komandas treneris Edgars Savickis, mazajā zālē komandai nebija iespējas atvērties un pretinieki „nospieda” ar servēm, tāpēc mājās nācās glābt situāciju.

24. martā DU izcīnīja uzvaru – 3:0 un izlīdzināja sērijas rezultātu. Tādējādi, lai turpinātu sezonu, bija jāuzvar trešajā spēlē.

Lai gan nākamā spēle bija saspringtāka, daugavpilieši uzvarēja, - 3:1. Sezona turpinās, pusfinālā būs jācīnās ar „Jēkabpils lūšiem”. Lai gan pretiniekiem sezona bijusi daudz spilgtāka, E. Savickis neslēpj, kad daugavpilieši var pacīnīties un pārsteigt.

Arī pusfināla sērija ilgst līdz divām uzvarām. Pirmā spēle notiks Daugavpilī 31. martā, otrā – 4. aprīlī Jēkabpilī. Ja būs nepieciešams, trešā spēle norisināsies „lūšu” laukumā. Otrais pusfinālistu pāris – „Biolars” un „RTU/Robežsardze”.

„DU/Ezerzeme” galvenais treneris Edgars Savickis: „Viss izdevās, tiesa, mazliet nervozi. „Limbažu” spēlētāji šodien  labāk servēja un labāk uzņēma serves, tāpēc spēles beigas bija saspringtas. Mums problēmas ar uzbrukuma pabeigšanu, tā arī ir atšķirība no pieredzējušajiem spēlētājiem. Rezultāts ir 15:10, pieļaujam vienu kļūdu, un, dodoties pārtraukumā, jau ir 16:14. Sākas lieks stress, kļūdas. Jāpiebilst, ka mēs esam vienīgā komanda, kura uzvarējusi jēkabpiliešus, tas dod ticību saviem spēkiem. Turklāt divu Latgales komandu cīņa – tā ir papildus ažiotāža un motivācija.”

Latvijas čempionāts 2017/2018. ¼ fināls (2. spēle). Daugavpils Olimpiskais centrs. 2018. gada 24. marts

„DU/Ezerzeme” – „Limbaži” – 3:0 (25:14, 25:22, 25:19)

DU: Nasonovs – 18, Vilmanis – 12, Samuilovs – 11, Nikolajevs – 5, Ževnerovičs – 5, Lavrenovs – 5

„Limbaži”: Smits – 9, Šimanskis – 8, Lazdiņš – 5, Ozoliņš – 5, Dzenis – 4, Podkalns – 3, Kļaviņš – 1, Jansons – 1, Liniņš – 1