„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.2 °C
apmācies

Par skolēnu ēdināšanu vairs nesūdzas

freeimages.com

Pirms pusgada Daugavpilī aktīvi tika apspriesta ēdināšana skolās. Runa bija par Rīgas uzņēmumu „Ēdiens.lv”, kurš pēc vairākiem skandāliem pameta 11. pamatskolas, 13. vidusskolas un Krievu vidusskolas – liceja ēdnīcu, taču palika trijās citās skolās. Pašlaik visas problēmas ar šo firmu ir atrisinātas.

Minētajās skolās „Ēdiens.lv” vietā strādā uzņēmums „Mežvidi” (Daugavpils novads) un „Latgales optima” (Daugavpils). Savukārt Rīgas firma turpina darbu 6., 15. un 17. vidusskolā, arī tur tika konstatētas problēmas skolēnu ēdināšanā. Pārtikas un veterinārais dienests fiksēja vairākus pārkāpumus, kuri īsā laikā bija jānovērš. „Ēdiens.lv” tika galā ar šo uzdevumu un vēlāk nekādas sūdzības par to netika saņemtas.

Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova atzīmē, ka pilnu informāciju par ēdināšanas uzņēmumu darbu skolās IP saņems jūnijā, pēc skolu aptaujas. Savukārt pašlaik jau tiek gatavota dokumentācija jaunam iepirkumam. Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, jaunajā mācību gadā sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumi varēs pretendēt uz triju, nevis viena gada līgumu.

„Mēs esam pateicīgi pašvaldībai par šādu iespēju,” atzīmēja M. Isupova, „protams, mums tā ir jauna perspektīva. Ja problēmu nebūs, mēs ietaupīsim laiku un pasaudzēsim nervus. Savukārt, ja radīsies sarežģījumi, atrisināt situāciju būs sarežģītāk. Taču mums šajā jomā jau ir bagātīga pieredze.”