„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.3 °C
neliels sniegs

Vēlreiz atliek Kultūras pils atklāšanu

Daugavpils Kultūras pils bija jānodod ekspluatācijā šī gada 1. februārī, taču tā vietā kultūras iestādes remontdarbi aizkavējās dubultā – netika laikus veikta ēkas siltināšana un ugunsdrošības sistēmas uzstādīšana. Neplānotu tēriņu dēļ (447 000 eiro) pilsētas vadībai nācās lūgt Latvijas būvinženieru savienības ekspertu viedokli.

Pagājušajā gadā Kultūras pilī notika 63 pasākumi (2016. gadā – 156), kurus apmeklēja 57 826 cilvēki (iepriekšējā gadā – 137 954 apmeklētāji). Pašvaldības finansējums – 195 000 eiro, ieņēmumi no maksas pakalpojumiem – 50 000 eiro. Kultūras pils direktors Aleksandrs Rudzs informēja, ka daļa iestādes darbinieku joprojām pilda nepieciešamās funkcijas, savukārt daļa atrodas atvaļinājumā.

Ne pilsētas pašvaldība, ne celtnieki neko nesola saistībā ar energoefektivitātes paaugstināšanas darbu un ugunsdrošības sistēmas uzstādīšanas pabeigšanas termiņiem. Siltināšana, kuras kopējās izmaksas ir 2,7 miljoni eiro, paveikta par 90 procentiem. Taču būvfirma „Lagron” vēl joprojām to nav pabeigusi un maksā soda sankcijas – 0,5% no līguma summas par katru kavējuma dienu.

Pašlaik Latvijas būvinženieru savienības speciālisti un Centrālā finanšu un līgumu aģentūra vērtē, cik reāli ir nepieciešami jauni ugunsdrošības pasākumi. Ka eksperti secinās, ka šādi darbi nav nepieciešami, Kultūras pils vērs durvis apmeklētājiem daudz agrāk. Pretējā gadījumā pašvaldībai būs jāveic jauns iepirkums.