„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.6 °C
apmācies

Siltinās Sventes Tautas namu

wikimedia.org

Novecojušas radiatoru un neatbilstošas ventilācijas sistēmas dēļ ziemas mēnešos Sventes Tautas namā gaisa temperatūra ir pārāk zema, lai tā apmeklētāji iekštelpās varētu uzturēties bez virsdrēbēm. Lai atrisinātu šo problēmu, nākamgad plānots renovēt siltumapgādes sistēmu un nosiltināt ēkas fasādi.

Daugavpils novada domes sēdē atbalstīta Sventes pagasta pārvaldes iecere veikt iepirkuma procedūru Sventes Tautas nama remontdarbu tehniskā projekta izstrādei, kas nepieciešams ēkas energoefektivitātes nodrošināšanai un kultūras pasākumu vides kvalitātes uzlabošanai. Šogad paredzēts izstrādāt projektu, bet būvdarbi varētu tikt veikti nākamgad. Tehniskā projekta izstrādei finansējums tiks nodrošināts, ņemot aizņēmumu Valsts kasē.

Kapitāls ēkas remonts Sventes Tautas namā veikts pirms 20 gadiem, taču toreiz ēka netika nosiltināta, kā arī netika nomainīti radiatori.