„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+4.1 °C
daļēji mākoņains

Elektrobusus Rēzeknei komplektē Čehijā

Šī gada novembrī uzņēmuma „Rēzeknes satiksme” autobusu parku papildinās četri jauni zemās grīdas elektrobusi, kuros būs 26 sēdvietas un 42 stāvvietas. Pašlaik šie transportlīdzekļi tiek komplektēti Čehijas rūpnīcā „SOR”. Vienlaikus Rēzeknē tiek gatavota infrastruktūra elektrobusu uzlādes stacijai.

Projekta izmaksas ir 1,6 miljoni eiro, no kuriem 85% saņemti no Kohēzijas fonda. Elektrobusu „SOR” izvēle saistīta ar augstu ekspluatācijas slieksni – piecu gadu laikā šo autobusu akumulatora tilpums (visdārgākā elektrobusu daļa) samazinās tikai par 10%. Ar pilnībā uzlādētu akumulatoru autobuss var nobraukt 150 kilometrus.

Jauno balti oranžo autobusu garums ir 9,5 metri. Transporta līdzekļos būs komfortablas anatomiski profilētas sēdvietas, kā arī atsevišķas vietas invalīdiem un speciāli tablo vājredzīgiem pasažieriem. Elektrobusos būs pieejams bezmaksas Wi-Fi, kā arī ierīkota videonovērošana.

Līgumu par finansējuma saņemšanu elektrobusu projektam Rēzeknes pašvaldība un Centrālā finanšu un līgumu aģentūra parakstīja 2017. gada 29. decembrī. Rēzekne ir viena no pirmajām pilsētām Latvijā, kura spērusi tik lielu soli uz priekšu videi draudzīga sabiedriskā transporta ieviešanas mērķprogrammas ietvaros.