„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.9 °C
apmācies

Lielā Talka 2018

talkas.lv

Šajā gadā Daugavpils pilsētas pašvaldībā Lielā Talka norisināsies 28.aprīlī. Ņemot vērā to, ka vides sakopšanas akcijas laika gaitā ir kļuvušas par patīkamu tradīciju visu vecuma grupu iedzīvotājiem, aicina arī šogad būt aktīviem un piedalīties Daugavpils pašvaldības sakopšanā, lai padarītu pilsētu tīrāku un estētiski pievilcīgāku.

Ir padomāts arī par tiem iedzīvotājiem un iestādēm, kas tieši 28.aprīlī dažādu apstākļu dēļ nevarēs piedalīties talkošanā, tāpēc pašvaldība piedāvā iespēju veikt pašvaldības teritorijas sakopšanu jau no 25.aprīļa. Šī iespēja varētu būt saistoša izglītības iestāžu audzēkņiem, kas tradicionāli talko kopā ar pedagogiem un vecāku pārstāvjiem.

Daugavpils pilsētas pašvaldības iestāde “Komunālās saimniecības pārvalde” no 9.aprīļa uzsāk iesniegumu pieņemšanu dalībai Lielajai Talkai. Talkot gribētāji tiek aicināti ierasties Komunālās saimniecības pārvaldē, Saules ielā 5a, 113.kabinetā, lai pieteiktu jau iepriekš izvēlētu talkošanas vietu un saņemtu talkas maisus. Gadījumā, ja talkot gribētāji vēl nav izdomājuši sev tīkamu talkošanas vietu, Komunālās pārvades speciālisti piedāvās piemērotas uzkopjamās teritorijas, atkarībā no talcinieku komandas lieluma un vecuma grupas.

Talkot tiek aicināti uzņēmumi, organizācijas, iestādes, privātpersonas vai to grupas u.c. interesenti, kuriem rūp apkārtējās vides stāvoklis un tās sakārtotība. Primārais talkas mērķis – sakārtot pašvaldībai piederošas zemes vienības (t.sk. arī ūdens objektu piekrastes un mežu teritorijas), kuras antropogēnas darbības rezultātā ir piesārņotas ar dažāda veida atkritumiem.

Savāktie sadzīves atkritumi ir jāievieto tikai Komunālās saimniecības pārvaldes izsniegtajos talkas maisos un reģistrācijas brīdī noteiktajās vietās, lai Lielās Talkas  ietvaros savākto atkritumu izvešana noritētu raiti un nerastos šaubas par savākto atkritumu izcelsmi. Līdz 27.aprīlim savāktos atkritumus SIA “Atkritumu apsaimniekošanas Dienvidlatgales starppašvaldību organizācija” izvedīs 27.aprīlī līdz plkst. 20.00., savukārt 28.aprīlī savāktie atkritumi tiks izvesti līdz 29.aprīļa plkst. 20.00.


daugavpils.lv