„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+9.8 °C
apmācies

Rēzeknē ugunsgrēkā cietis cilvēks

pexels.com

26. martā pl. 8.34 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Akmeņu ielu Rēzeknē, kur ugunsgrēks bija izcēlies vienstāva dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka vienā no dzīvokļiem deg ārsiena un sadzīves mantas. No piedūmotajām telpām ugunsdzēsēji glābēji izglāba vienu cilvēku, kurš bija cietis, un nodeva viņu Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Līdztekus no ēkas ugunsdzēsēji glābēji evakuēja vēl vienu cilvēku.

Dega ražošanas ēka

Tās pašas dienas pēcpusdienā VUGD saņēma izsaukumu uz Zilupes ielu Rēzeknē, kur ugunsgrēks bija izcēlies trīsstāvu ražošanas ēkā. Glābējiem ierodoties notikuma vietā, ražošanas ēkā dega bunkurs, tehnoloģiskā šahta, četras ventilācijas šahtas un trijās  vietās dega putekļi. Ap pl. 20.40 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika lokalizēts, bet dzēšanas darbi turpinājās līdz nākamajai dienai.

27. martā VUGD saņēma izsaukumu uz Viļakas novada Susāju pagastu, kur vienstāva saimniecības ēkā dega plaucēšanas iekārta, griesti un sienas.

Latgalē deg kūla

27. martā saņemti 10 izsaukumi uz kūlas ugunsgrēku dzēšanu, kopējā izdegusī platība ir vairāk nekā 11,3 hektāri. Platības ziņā lielākie kūlas ugunsgrēki bija izcēlušies Ķieģeļu ielā Daugavpilī, kur pērnā zāle dega 3 hektāru platībā un Preiļu novadā, kur kūla dega arī 3 hektāru platībā. Bet Daugavpils novada Biķernieku pagastā, iespējams, tieši kūlas degšanas rezultātā izcēlies ugunsgrēks, kurā dega šķūnis un pērnā zāle 560 kv. m platībā.

VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta un tā var apdraudēt cilvēku īpašumu, veselību un dzīvību, kā arī tā rada būtisku kaitējumu dabai! VUGD aicina iedzīvotājus sakopt sev piederošās teritorijas bez kūlas dedzināšanas un gadījumos, ja ir izcēlies kūlas ugunsgrēks – nekavējoties zvanīt VUGD uz tālruni 112.