„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-1.2 °C
daļēji mākoņains

Netradicionālā starpnovadu modes skate Aleksandrovas internātpamatskolā

dagda.lv

Dagdas un Krāslavas novadu audzēkņi ar  pedagogiem izdomāja un prezentēja savas modes redzējumu. Uz  skati  pulcējās 71  dalībnieks  no  Dagdas, Ezernieku, Krāslavas Varavīksnes  vidusskolām, Andrupenes, Andzeļu, Krāslavas un Robežnieku  pamatskolām. Un protams paši Aleksandrovas internātpamatskolas audzēkņi. Šī gada tēma: “Daba-Latvijas krāšņākais lepnums’’. Lai pasākums noritētu veiksmīgi, tērpi tika domāti, šūti, darināti jau savlaicīgi. Piedalīties varēja tie, kuri bija gatavi ļauties fantāzijai un radošumam, izmantoja visdažādākos, neparastos  materiālus: papīru, plastmasas  maisiņus, kreppapīru, plastmasas traukus, dabas materiālus un ttl. Pavasarīgi, radoši un koši – tā varētu raksturot visus fantastiskos tērpus.

Mūzikas pavadībā, zālē nāca jaunās modeles un modeļi un demonstrēja savus tērpus, kam bija izdomāti arī nosaukumi. Konkursanti  ar lielu lepnumu un aizrautību demonstrēja savus tērpus gluži kā īstā modes skatē „uz mēles” mūzikas pavadībā. Te soļoja zemes māte, lidoja  taurenītis, ziedēja  pienenīte, viļņojās  kvieši un  lini, peldēja  zivtiņas, medūza  un  nāriņa, varēja  izjust  gaisa plūsmu, pērkonu  un  lietus  čabināšanu. Savu varenumu rādīja ozols un priede. Varējām ieraudzīt  tērpu  kolekcijas ‘’Pārmaiņas dabā’’, ”Pirmās pavasara vēstneses ’’,’’Pinu, pinu vainadziņu’’,’’Kad pasaule kļūst melnbalta..” Zūrija augsti novertēja bērnu sniegumu un pasākuma noslēgumā pasniedza simpātijas  balvas konkursantiem, bet  skolas  administrācija pasniedza Pateicības rakstus, saldumu paciņas, piemiņas suvenīrus par paveikto, ieguldīto darbu ikvienam dalībniekam.