„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.2 °C
apmācies

Esplanādes stadionu pārbūvēs ar LFF atbalstu

Aleksandrs Rube

Šīs vasaras sākumā futbola stadionam Esplanādē, pie Olimpiskā centra, jāatsāk darboties, lai tur varētu notikt spēles un vietējo sportistu treniņi. Tas kļuva zināms pilsētas domes sēdē, kurā tika parakstīts Daugavpils pašvaldības un Latvijas Futbola federācijas (LFF) līgums.

LFF gatavojas uzdāvināt Daugavpilij mākslīgo futbola laukuma segumu. Turklāt federācijai izvirza prasību – pašvaldībai jāierīko stadionā kvalitatīvs apgaismojums, tribīnes un labas ģērbtuves sportistiem un treneriem. Šis projekts izmaksās 700–800 tūkstošus eiro, federācijas daļa (seguma cena) – 250 000 eiro. Lai to īstenotu, dome ņems jau sen ieplānoto kredītu. Jaunā seguma ieklāšanai laukumā būs nepieciešams ne vairāk kā mēnesis.

LFF un pašvaldības līgumā ir kāda svarīga nianse – "spēles laukuma" faktiskā dāvināšana nenotiks uzreiz, bet pēc pieciem gadiem. Šajā laikā pašvaldība maksās par to 100 eiro mēnesī. Tas ir nepieciešams, lai novērstu dažādas mahinācijas ar federācijas īpašumu.

Daugavpils futbola centra direktors Nauris Mackevičs atzīmē, ka stadions Esplanādē jau sen ir sliktā stāvoklī un tajā nevar droši spēlēt. Kopumā dažādos pilsētas laukumos (stadions "Celtnieks", stadions "Esplanāde", DOC, 3., 10., 16., 17. vidusskola, 11. pamatskola un Valsts robežsardzes koledža) trenējas 500 centra futbolisti. Tikai divās vietās – laukumā, kurš pašlaik tiek atjaunots, un 16. vidusskolā, sportisti spēlē visu gadu.

Uzziņai

Kā liecina gada atskaite, 2017. gadā Daugavpils futbola centra budžets bija 339 410 eiro, no kuriem 149 000 eiro tika saņemti, pateicoties Izglītības un zinātnes ministrijas mērķdotācijai. Centrā strādā 11 treneri, kuru vidējais vecums ir 40 gadi.