„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+1.6 °C
neliels sniegs

Jaunie tramvaji atbrauks no Tveras

Publicitātes foto

Marta beigās noslēdzās ieilgušais tramvaju iepirkuma konkurss – tajā uzvarēja Lietuvas starpniekfirma „Railvec”, kura piedāvāja tramvajus „City Star”. Tos ražo Krievijas tandēms – Tveras vagonbūves rūpnīca un uzņēmums „Transporta sistēmas”. Astoņu četrasu tramvaju kopējās izmaksas ir vairāk nekā 4 miljoni eiro (viens transportlīdzeklis -- 511 700 eiro).

Kārtējais tramvaju iepirkuma konkurss tika izsludināts pērnā gada septembrī. Tajā piedalījās divi pretendenti – Lietuvas uzņēmums „Railvec” un Latvijas SIA „Virtus SV”, kura piedāvājums izrādījās divreiz lētāks. Taču, kā pastāstīja Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Igors Prelatovs, Latvijas firma iesniedza pieteikumu, kurā bija juridiskas un tehniskas kļūdas, tāpēc to nācās noraidīt.

Jāatzīmē, ka Tverā saistībā ar zemās grīdas tramvajiem (modelis 71-911 „City Star”) izcēlās nopietns skandāls. Tramvaji pastāvīgi bojājās, savukārt ražotājs pastāvīgi kavējās ar garantijas remontu. Galvenie sarežģījumi to remontēšanā bija saistīti ar bremžu sistēmu un elektroniku.

Ja gadīsies kādas grūtības, Daugavpils jauno tramvaju garantijas remontu nodrošinās Lietuvas firma „Railvec”.

Uzziņai

  • Maksimālais konstrukcijā paredzētais ātrums—75 km/h
  • Sēdvietu un kopējais vietu skaits – 33/119
  • Vagona kalpošanas ilgums – 30 gadi