„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.1 °C
daļēji mākoņains

Rēzeknē labiekārto Kovšu ezera teritoriju

Viena no Kovšu ezera laivu stacijām (vizualizācija) / kadrs no Youtube

Kovšu ezera apkārtne Rēzeknes dienvidrietumu daļā drīzumā pārvērtīsies līdz nepazīšanai. Pilsētas pašvaldība plāno šeit uzbūvēt četrzvaigžņu viesnīcu, laivu staciju un kempingu, vienlaikus labiekārtojot ūdenstilpes krastus un apkārtējo teritoriju.

Projekta kopējās izmaksas ir 6,8 miljoni eiro, tostarp 60% tiks saņemti no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF). Pamatideja ir 25 ha plašajā degradētajā teritorijā izveidot jaunu tūrisma galamērķi. Tiks veikta zemes rekultivācija, krastu nostiprināšana, ierīkos skatu laukumu, glābšanas staciju un daudzas piestātnes, tāpēc ezera ainava izmainīsies līdz nepazīšanai. Projekta ietvaros tiks rekonstruēta Brīvības un Ezera iela, kas atrodas blakus ūdenstilpei, visapkārt izbūvēs gājēju un veloceliņus.

„Pašlaik ezera potenciāls tiek izmantots tikai par 10%,” stāsta Rēzeknes domes Attīstības departamenta vadītājs Georgijs Orlovs, „tur atrodas neliela pludmale, kuru saviem spēkiem sakopj pašvaldība. Šobrīd tā ir diezgan nepievilcīga vieta.”

Visi trīs jaunie tūrisma infrastruktūras objekti tiks piedāvāti privātuzņēmējiem, lai gūtu peļņu, tos iznomājot.

Kovšu ezera kopskats. Projekta ietvaros visvairāk tiks pārveidota pussala (izcelta ar apli)

Laivu stacija. Perspektīvā Kovšu ezeram jākļūst par aktīvas atpūtas vietu, kur varēs vizināties laivās, ar katamarāniem, smailītēm un ūdens motocikliem. Interesi par šādas stacijas nomāšanu jau izrādījuši vietējie un reģionālie investori.

Kempings. Zonu 20—25 treileriem ar administratīvo ēku, pieslēgumu ūdensvadam un elektrotīklam plānots izveidot ezera pussalā pēc pasaules standartiem (četras zvaigznes). Šeit būs vieta arī teltīm. Pašlaik kemperi, kuri apmetas Rēzeknē, parasti parkojas pie stacijas „Rēzekne 2” – sezonā stāvvietā var atrasties aptuveni 20 automašīnas.

Pilnu rakstu lasiet 6. aprīļa numurā.

Komentāri

06.04.2018 21:47
Romans
Brīnišķīgi! Gaidīsim.