„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.7 °C
apmācies

Rotko centrs svinēs piecu gadu jubileju

daugavpils.lv

Pirms pieciem gadiem tika atklāts Marka Rotko mākslas centrs. Ne visi toreiz ticēja, ka ambiciozais projekts būs dzīvotspējīgs un spēs nodrošināt, ka ik gadu to apmeklē 90 tūkstoši cilvēku. Taču skepticisms palicis pagātnē, apmeklētāju skaits pārsniedz minēto skaitli, un šodien centrs, tāpat kā cietoksnis, kur tas atrodas, ir galvenais objekts, kas piesaista tūristus no visas pasaules.

20. aprīlī par godu jubilejai centra darbinieki sagatavojuši īpašu svinību programmu. „Centrs pārtaps par portālu – vienojošo elementu starp jauno, neparasto, neatklāto, zināmo un ierasto,” informē organizatori.

Šajā dienā ieeja centrā būs bez maksas. Šeit tiks atklātas septiņas jaunas izstādes – Ulda Brieža fotoizstāde „Saules pusē”, II starptautiskā fotogrāfijas simpozija noslēguma izstāde, Latgales reģiona mākslinieku darbu konkursa izstāde „Vēl viens pavasaris – plūdi”, kā arī Gruzijas mākslinieces Rusudanas Kizanišvili izstāde „Pārveides iekārta”, mākslinieces Madaras Gulbis izstāde „Neredzamās pasaules” un Ievas Jurjānes izstāde „Daba klusē”. Jaunu mākslas projektu „Kas ir attēls? Dzīve un uztveres māksla” piedāvās mākslas galerija „Pashmin Art Galler” (Vācija).

Vakarā notiks Sauļa Petreika un kolektīva „World Quartet” koncerts, pēc tam centra pagalmā norisināsies 4D multimediju strūklaku šovs.