„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+5.8 °C
apmācies

DU atkal ārpus fināla, bet ar cerībām uz bronzu

Aleksandrs Nasonovs – DU rezultatīvākais spēlētājs pirmajā pusfināla spēlē – 11 punkti // Foto: Sergejs Kuznecovs

Pirmo reizi savā pastāvēšanas vēsturē klubs „Jēkabpils lūši” iekļuva Latvijas volejbola čempionāta finālā.

Šī sezona Latgales komandai bija veiksmīga – izcīnīts Latvijas kauss, Baltijas līgas bronza un jau vismaz nacionālā čempionāta sudrabs, taču jēkabpilieši jau ir pierādījuši, ka tā nesamierinās ar mazumiņu. Turklāt ceļā uz finālu „lūši” ārēji viegli tika galā ar klubu „DU/Ezerzeme”.

Latvijas čempionāta pusfināla sērija turpinās līdz divām uzvarām. Pirmā spēle notika Daugavpilī 31. martā, un, lai kā laukuma saimnieki centās, „Jēkabpils lūši” uzvarēja trijos setos – 3:0 (25:18, 25:18, 27:25), nodrošinot sev komfortablu rezervi pirms atbildes spēlēm, kuras notiks „lūšu” laukumā.

Pirmā spēle norisinājās Daugavpils BJSS sporta zālē daudzu līdzjutēju klātbūtnē, kuri pat sēdēja ejās uz kāpnēm. Bija dzirdami tikai viesi no Jēkabpils, kuri atbrauca, pienācīgi sagatavojušies. Daugavpils līdzjutēji ir ļoti akadēmiski, viņiem nepatīk trokšņot, tāpēc labprātāk vienkārši skatās un pacieš citu radīto troksni. Iespējams, tāpēc bungu rībināšana, ko dažkārt izmanto daži volejbola cienītāji, Daugavpils tribīnēs ilgtermiņā „neiedzīvojas”. Jāpiebilst, ka teātrī vai koncertā publika nav tik klusa un nemanāma, kā pilsētas sporta arēnās.

Arī turpinājumā daugavpiliešiem neizdevās radīt intrigu – trešā spēle nebija vajadzīga, bet jēkabpilieši atkal svinēja uzvaru, -- 3:0 (25:19, 25:21, 25:12). Ēriks Voroņko uzcīnīja 15 punktus, 14 punkti (3 eisi) Armandam Āboliņam. „DU/Ezerzeme” 11 punktus guva Aleksandrs Samuilovs. Septiņi punkti Raimondam Vilmanim un Marekam Lazuko.

2018. gada 31. marts. Daugavpils BJSS sporta zāle. Latvijas čempionāts. Pusfināla pirmā spēle.

„DU/Ezerzeme” – „Jēkabpils lūši” – 0:3 (18:25, 18:25, 25:27)

DU: Nasonovs – 11, Vilmanis – 8, Samuilovs – 8, Ževnerovičs – 6, Lavrenovs – 4, Nikolajevs – 3, Klopovs – 2, Ivanovs – 1

„Jēkabpils lūši”: Āboliņš – 16 (3 eisi), Voroņko – 15, Puķītis – 11, Adamovičs – 7, Blumbergs – 7, Skrūders – 3