„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.6 °C
apmācies

Daugavpilī būs jauns vides objekts

Pirms pilsētas svētkiem Daugavpilī tiks uzstādīts jauns vides objekts – uzraksts «ES ♥ DAUGAVPILI!», turklāt burti būs cilvēka augumā.

Daugavpils domes Pilsētbūvniecības un vides komisija Igora Prelatova vadībā izskatīja vairākus objekta izvietošanas variantus pilsētas centrā. Tika piedāvāts laukums pie autobusu pieturas starp tirdzniecības centru „Solo” un Sv. Pētera dievnamu, skvērs pie Daugavpils ugunsdzēsēju depo, kā arī cietoksnis – vieta iepretim Nikolaja vārtiem. Taču, kā uzskata komisijas locekļi, šeit netālu jau ir uzraksts „ROTHKO”, turklāt tamlīdzīgu objektu atrašanās uz vaļņiem ir pretrunā ar cietokšņa  kopējo vēsturisko izskatu.

Igors Prelatovs uzskata, ka šādam objektam jāatrodas vietā, kura stabili asociējas ar pilsētu, kā arī vienlaikus tai ir jābūt aktīvi apmeklētai. Viņš piedāvāja novietot uzrakstu pie Daugavpils Olimpiskā centra. „Beidzamajā laikā centrā notiek daudzi pasākumi, tur ir liela cilvēku plūsma – nāk gan vietējie iedzīvotāji, gan ārzemju viesi,” viņš saka. Savukārt komisijas locekle Inguna Kokina uzskata, ka objektam ir svarīgs fons, un baltais uzraksts, kas apliecina mīlestību pret pilsētu, labi izskatītos uz Sv. Pētera baznīcas fona.

Atklāts ir arī uzraksta krāsas jautājums – vai tas būs pilnībā balts vai arī krāsains. Jebkurā gadījumā, tā būs pārvietojama konstrukcija, kura tiks izgaismota, lai būtu redzama arī naktī.

Tādējādi komisijai nebija vienota viedokļa, kur novietot uzrakstu, šo jautājumu nolēma iesniegt izskatīšanai pilsētas māksliniekiem.