„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+7.0 °C
apmācies

Klusās dabas noslēpumi bibliotēkā

18. aprīlī plkst. 15.00 Latgales Centrālās bibliotēkas periodikas sektorā (Rīgas ielā 22a, 2. stāvā) tiks atklāta Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja audzēkņu darbu izstāde “Klusās dabas noslēpumi”.

Izstādē “Klusās dabas noslēpumi” būs skatāmi Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja 2.-8. klašu audzēkņu darbi, kas veidoti dažādās tehnikās (gleznošana, zīmēšana, grafika, kolāža). Darbi ir tapuši skolotājas Ilzes Volontes vadībā.

Izstādes nosaukums nebūt nav nejaušs. Skolotāja Ilze Volonte skaidro, ka, veidojot darba kompozīciju, audzēkņiem bija jācenšas kluso dabu parādīt netriviāli – iztēloties, kādu vilinošu noslēpumu varētu glabāt pavisam ikdienišķi priekšmeti, un mēģināt to attēlot mūsdienīgi un aktuāli, ar atbilstošiem mākslinieciskās izteiksmes līdzekļiem. Audzēkņu radošie meklējumi guva izpausmi dažādās krāsu, formu, līniju un punktu, faktūru un struktūru kombinācijās, kas aicina skatītājus iesaistīties klusās dabas noslēpumu minēšanas spēlē.

Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja audzēkņu darbu izstāde “Klusās dabas noslēpumi” būs skatāma Latgales Centrālās bibliotēkas periodikas sektorā no 17. līdz 30. aprīlim.