„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+4.7 °C
apmācies

Uzņēmumiem piešķīra Latgales SEZ statusu

6. aprīlī Ilūkstē izbraukuma sēdē Latgales Speciālās ekonomiskās zonas Uzraudzības padome piešķīra Latgales SEZ statusu Līvānu uzņēmuma „Daugulis&Partneri” teritorijai un Daugavpils SIA „Belmast” meitas uzņēmumam „ST Parks”.

Kā pastāstīja Latgales SEZ Uzraudzības padomes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis, līvānieši plāno piesaistīt Dānijas investorus jaunai ražotnei Latgalē, tikmēr Daugavpils uzņēmums modernizēs ražošanu. „Latgales uzņēmēji domā par attīstību un jaunām ražotnēm, un Latgales SEZ ir labs instruments, lai šo attīstību paātrinātu,” uzsvēra J. Lāčplēsis.

SIA „Belmast” līdzīpašnieks Valērijs Jurkans-Jurgans pastāstīja, ka, pateicoties Latgales SEZ statusam, meitas uzņēmums „ST Parks” saņems nekustamā īpašuma nodokļa atlaides, tāpat šis statuss veicinās jaunas  produkcijas ieviešanu, tāpēc uzņēmums investēs naudu ražotnes pārorientēšanā.  

Latgales SEZ uzraudzības padome debatēja, kāds vēl atbalsts varētu būts uzņēmējiem. Rēzeknes novada domes priekšsēdētājs Monvīds Švarcs pastāstīja par jauno uzņēmēju projektu konkursu, kurā pašvaldība piešķir starta kapitālu jauniem biznesa projektiem vai attīstībai. „Tie ir līdz 2000 eiro gadā. Un ieguvēji ir visi -- uzņēmējs dzīvo un strādā dzimtajā novadā, bet pašvaldība un valsts, pateicoties jaunām darba vietām, saņem nodokļus. Šo savu pieredzi novēlu arī citām Latgales pašvaldībām,” teica M. Švarcs.