„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+6.2 °C
apmācies

Ar pasaules pieredzi - Daugavpilī

Publicitātes foto

Sestdien, 14.aprīlī, plkst. 18.30, notiks pirmais biedrības "Ar pasaules pieredzi Latvijā" pasākums Daugavpilī, kā laikā trīs ārvalstīs dzīvojuši daugavpilieši dalīsies ar saviem pieredzes stāstiem par aizbraukšanu un darbību mājās kopš atgriešanās.

Pirmā runātāja, Daugavpils domē strādājošā Jolanta Ūzuliņa, pa pāris gadam dzīvojusi Spānijā un Lielbritānijā, izmantojot ERASMUS programmu sniegtās iespējas. Ieguvusi maģistra grādu angļu filoloģijā, kā arī tulka un tulkotāja kvalifikāciju, Jolanta šobrīd sevi īsos vārdos var dēvēt par "Daugavpils vēstnieci", jo pilsētas domes darbā aktīvi iesaistās projektos Daugavpils attīstībai un popularizēšanai.

Arnis Slobožanins ir studējis vēsturi Rietumanglijas Universitātē. Paralēli studijām toreiz strādāja par viesmīli. Viņa izvēle doties uz ārzemēm bija pirms 13 gadiem – laikā, kad Latvija vēl nebija Eiropas Savienībā. Tagad Arnis ir populāras grupas Dabasu Durovys līderis un Latgales patriots.

Trešais runātājs – Viktors Gallers – savas darba gaitas pēc atgriešanās no Vācijas sāka SIA Labie Koki, kur piedzīvoja strauju karjeras uzrāvienu un jaunus izaicinājumus Krievijā. Tirgus situācijai mainoties, Viktors atgriezās Latvijā un izlēma atgriezties Daugavpilī. Šeit viņš paralēli darbam ainavu arhitektūras nozarē izdomāja studēt Daugavpils universitātē, apgūstot Jaunatnes pietu speciālista profesiju un plānojot veidot vides izglītības centru "@gallerhof".

Pasākumu organizē biedrība "Ar pasaules pieredzi Latvijā", kas ir kustība, kas savieno cilvēkus ar pasaules pieredzi Latvijā, lai dalītos ar iegūto, redzēto un sajusto ārpus mājām, un pozitīvi iesaistītu to gan darbos, gan dzīvē šeit pat dzimtenē.

"Ar pasaules pieredzi Latvijā" pulcē jau ap 1500 grupas biedru, kas Rīgā uz pieredzes stāstu un diskusiju pasākumiem pulcējas ik mēnesi. Priecājamies par iespēju pirmo šāda veida pasākumu rīkot arī Daugavpilī! 

Pasākuma vieta: Artilērijas pagrabi, Rīgas iela 22, Daugavpils.