„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+4.1 °C
nedaudz mākoņains

Daugavpilī - pasaules čempionāts hortingā

Publicitātes foto

No 20. līdz 22. aprīlim Daugavpils Olimpiskajā centrā, pēc adreses Stadiona ielā 1, norisināsies  pasaules čempionāts hortingā – tas nav vienkārši cīņas sporta veids, bet gan fiziskās sagatavotības komplekss, noteiktie likumi, cīkstoņu estētiskā un garīgā audzināšana.

Tāda mēroga čempionāts Latvijā, tieši Daugavpilī, notiek pirmo reizi. Jāpiebilst, ka ne velti tieši mūsu pilsēta izvēlēta šo sacensību rīkošanai. Baltijas Federācijas hortinga valdes priekšsēdētājs Dmitrijs Kabakovs atzīmē: ”Izvēlēta tika Daugavpils, jo tā ir otrā lielākā Latvijas pilsēta, bet galvaspilsētā pietiek sacensību un čempionātu. Otrkārt, Daugavpilī teicams sporta komplekss. Un laikam viens no galvenajiem iemesliem – Daugavpils mana dzimtā pilsēta un es redzu, ka šeit nepieciešamas tādas sacensības”.  

Sacensības notiks 5 vecuma kategorijās: 10-11, 12-13, 14-15, 16-17, 18 gadi un vecāki. Ievērojami tas, ka sacensībās piedalās ne tikai stiprā dzimuma pārstāvji, bet aktīvas arī meitenes. Čempionātam jau pieteicās sportisti no vairāk nekā 8 valstīm: Latvijas, Francijas, Austrijas, Ukrainas, Baltkrievijas, Slovākijas, Uzbekistānas, Polijas, Lietuvas, kopumā vairāk nekā 170 dalībnieki

Sacensības tiesās starptautiskās klases tiesneši un referi, kuriem izvirzītas īpašas prasības un profesionalitāte tiesāšanā.

Čempionāta programma:

  • 20.aprīlī 11:00-18:00 – dalībnieku ierašanās, reģistrācija.
  • 21.aprīlī 10:00-18:30 – pasaules čempionāta atklāšanas ceremonija, paraugdemonstrējumi, sacensības.
  • 22.aprīlī 10:00-20:00 – sacensības, uzvarētāju apbalvošanas ceremonija.

Baltijas Federācijas hortinga valdes priekšsēdētājs Dmitrijs Kabakovs saka: “Tāda pasākuma būtība: atbrauc valstis, sportisti – laba reklāma pilsētai. Galvenais uzdevums: ieinteresēt nodarboties ar sportu gan bērnus, gan pieaugušos. Mērķis: maksimāla cīņas sporta veidu propaganda starp esošajiem klubiem”.

Čempionāts notiks pateicoties Pasaules Federācijas hortingā (“World Horting Federation”) prezidenta Eduarda Jerjomenko (Ukraina) un Baltijas Federācijas hortingā valdes priekšsēdētāja Dmitrija Kabakova (Latvija) iniciatīvai un Daugavpils pilsētas domes Sporta un jaunatnes departamenta finansiālajam atbalstam.

Vairāk informācijas par pasaules čempionātu hortingā pa tālruni 20370004 (Dmitrijs Kabakovs) un  www.facebook.com/baltichorting