„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.2 °C
apmācies

Latgalē dzēsti kūlas ugunsgrēki 42 hektāru platībā

Aleksandrs Rube

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 12.aprīļa plkst. 6.30 līdz 13.aprīļa plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Latgales reģiona brigāde saņēma 37 izsaukumus – 36 uz ugunsgrēku dzēšanu un vienu uz glābšanas darbiem.

  • Vakar  plkst. 11.11 VUGD saņēma izsaukumu uz Rēzeknes novada Rikavas pagastu, kur dega vienstavu saimniecības ēkas jumts 80m2 platībā. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 14.49.
  • Plkst. 13.09 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Ūdens ielā Daugavpilī, kur vienstāvu dzīvojamā mājā dega bēniņu pārsegums un jumts 70m2 platībā. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 15.14.
  • Plkst. 21.10 VUGD saņēma izsaukumu uz Drujas ielu  Daugavpilī, kur divstāvu neapsaimniekotā ēkā dega starpstāvu pārsegums 40m2 platībā. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 22.24.

Līdztekus ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, plastmasas caurteka, meža zemsedze, kravas automašīna.

Vakar saņemti 25 izsaukumi uz kūlas ugunsgrēku dzēšanu, ar kopējo izdegušo platību vairāk nekā 42 hektāri. Platības ziņā lielākie kūlas ugunsgrēki bija izcēlušies Aglonas novada Šķeltovas pagastā, kur pērnā zāle dega 15 hektāru platībā un Daugavpils novada Demenes pagastā, kur kūla dega 7 hektāru platībā. Vakar iespējams tieši kūlas degšanas rezultātā Rēzeknes novada Griškānu pagastā dega divas dārza mājas, elektrolīnijas balsts un kūla 5010m2 platībā.

VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta un tā var apdraudēt cilvēku īpašumu, veselību un dzīvību, kā arī tā rada būtisku kaitējumu dabai! VUGD aicina iedzīvotājus sakopt sev piederošās teritorijas bez kūlas dedzināšanas un gadījumos, ja ir izcēlies kūlas ugunsgrēks – nekavējoties zvanīt VUGD uz tālruni 112.

Kopumā aizvadītajā diennaktī visā Latvijā VUGD saņēma 172 izsaukumus – 140 uz ugunsgrēku dzēšanu, 22 uz glābšanas darbiem, bet 10 no izsaukumiem bija maldinājumi.