„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+9.8 °C
apmācies

„Lokomotīvei” jauns spīdvejists un sezonas pirmās sacīkstes

Lokomotive.lv

Notikušas pirmās Polijas NICE spīdveja līgas sacensības – „Lokomotīve” izbraukumā piekāpās Gņeznas „Startam” – 33:57.

13 punktus izcīnīja kluba jaunpienācējs Peters Ljungs, kurš parakstīja līgumu ar „Lokomotīvi” pēdējā transferta loga dienā. Zviedru spīdvejists pagājušajā gadā pārstāvēja Tarnuvas „Ūniju”, kura startēja pirmajā līgā. P. Ljungs caurmērā vienā braucienā izcīnīja 2,06 punktus, bet vidēji vienās sacensībās -- 8 punktus, viņš ir 2003. gada pasaules čempions Zviedrijas izlases sastāvā. Kad Daugavpils klubu pameta Maksims Bogdanovs, kļuva skaidrs, ka veidojas risks, un, ja kāds no sportistiem gūs traumu, radīsies nopietnas problēmas ar sastāvu.

Par lēmumu noslēgt līgumu ar vēl vienu spīdvejistu „Lokomotīves” oficiālajā mājas lapā pastāstīja kluba viceprezidents Anatolijs Ziļs: „Pēdējā vieta pirmajā līgā ir ceļš uz otro līgu, no kuras var arī neatgriezties. Savukārt priekšpēdējā vieta – tās ir sacensības ar ļoti spēcīgu otrās līgas klubu, turklāt tie ir gana lieli papildus tēriņi. Tāpēc tika pieņemts lēmums turpināt vēl viena spīdvejista meklējumus. Variantu bija maz, tos var saskaitīt uz vienas rokas pirkstiem. Ziemā rīkojām sarunas ar vairākiem spīdvejistiem, taču bez rezultātiem.

Martā sākās sarunas ar Peteru. Bija sarežģīti, taču esmu gandarīts, ka četras nedēļas ilgās sarunas noslēdzās ar līguma parakstīšanu. Palīdzēja arī labās atsauksmes par klubu, Jonasa Kilmakorpi un Frederika Lindgrēna rekomendācijas. Pēc Petera pievienošanās mūsu klubam lielas eiforijas nav. Jebkurā gadījumā sezona komandai būs ļoti smaga, bet līdzjutējiem – interesanta.”

Pārējie spīdvejistu rezultāti: Vadims Tarasenko – 10, Kjasts Puodžuks – 6, Timo Lahti – 3, Oļegs Mihailovs – 1, Dāvis Kurmis – 0, Jevgeņijs Kostigovs – 0.

Ekstra līgā „Sparta” (Vroclava) cīnījās neizšķirti ar Lešnas „Ūniju” . „Spartas” sastāvā neveiksmīgi startēja Andžejs Ļebdevs – divus braucienos viņš neizcīnīja nevienu punktu.