„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+4.7 °C
apmācies

Maijā dejos bērni

Publicitātes foto

26. maijā Daugavpilī notiks bērnu tautas deju festivāls „Latvju bērni danci veda”.

Festivālu organizē Valsts izglītības satura centrs un Daugavpils bērnu un jauniešu centrs „Jaunība”, atbalsta Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrija un Daugavpils pilsētas dome. Kā teica centra „Jaunība” vadītāja Aina Jansone, beidzamo reizi šāds festivāls Daugavpilī notika 1999. gadā: „Šajā laikā mēs esam rīkojuši moderno deju, teātra u.c. festivālus, taču tautas deju festivāla pie mums nav bijis jau sen.” Un divtik svarīgi ir tas, ka šis pasākums norisināsies Latvijas simtās jubilejas svinību gadā un būs savdabīga lieliska dāvana.

Izņemot Daugavpili, festivāls notiks arī Jelgavā. Paredzēts, ka pasākumā piedalīsies vairāk nekā 4500 jauno dejotāju no visas Latvijas. Ar viņiem kopā būs 150 kolektīvu vadītāji un 622 skolotāji.

26. maijā pl. 11.30 Rīgas ielā sāksies ansambļu priekšnesumi, pēc tam būs festivāla atklāšanas svinīgā ceremonija, gājiens pa pilsētas ielām un lielkoncerts Daugavpils ledus hallē.