„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.8 °C
apmācies

Valsts amatpersonas pieķertas kontrabandā

freeimages.com

Šī gada 29. martā Latgales tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nosūtījis krimināllietu, kurā trīs personas (privātpersona un divas muitas amatpersonas) apsūdzētas par akcīzes preču kontrabandu lielā apmērā organizētā grupā, bet divas robežsardzes amatpersonas apsūdzētas par bezdarbību, ja tās rezultātā izraisītas smagas sekas, informē Latvijas Republikas Prokuratūras Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, privātpersona un divas muitas amatpersonas izveidoja organizētu grupu un savā starpā sadalīja pienākumus, lai ar kravas automašīnu, šķērsojot Krievijas un Latvijas robežu, ar viltotiem dokumentiem ievestu Latvijā cigarešu un alkohola kontrabandu lielā apmērā. Tādējādi muitas amatpersonas ir ļaunprātīgi izmantojušas savu dienesta stāvokli. Kopumā kravas automašīnas puspiekabē kontrabandas veidā tika ievesti 14 500 000 cigarešu ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām un 239 litri degvīna ar Krievijas Federācijas akcīzes nodokļa markām, kā rezultātā Latvijas valstij tika nodarīts mantisks zaudējums 1 793 878 eiro apmērā. Savukārt divas robežsardzes amatpersonas nolaidīgi pildīja savus amata pienākumus, kā rezultātā pieļāva organizētās grupas locekļu pārvadājamās kontrabandas kravas nelikumīgu izlaišanu no robežkontroles punkta, tādējādi sekmējot šo kontrabandas preču laišanu brīvā apgrozībā, izraisot smagas sekas.

Visi apsūdzētie saukti pie kriminālatbildības. Lieta nodota izskatīšanai Rēzeknes tiesai.