„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+13.6 °C
apmācies

M.Rotko mākslas centrs rīko otro Starptautisku fotogrāfijas simpoziju

daugavpils.lv

No 13. līdz 20. aprīlim Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs jau otro reizi Daugavpilī rīko starptautisku fotogrāfijas simpoziju.  

Fotogrāfija ir unikāls saziņas instruments starp pazīstamiem un nepazīstamiem cilvēkiem. Vienmēr noderīga, lai sazinātos pašam ar sevi. Tā spēj savienot pārsteidzošo realitāti ar mūsu pieredzes tēliem.

„Daugavpils ir gana liela, lai II fotogrāfijas simpozija laikā tā dalībniekiem šīs vietas realitātes studijas būtu kļuvušas par piedzīvojumu. Tā ir gana maza, lai katrs būtu paspējis šo piedzīvojumu sakārtot, kāda viena pārliecinoša vizuālā vēstījuma teikumā,” saka fotogrāfijas simpozija dalībnieks, viens no simpozija kuratoriem Vilnis Auziņš.

Fotogrāfijas simpozijs aktualizē fotogrāfijas kā attēla stāsta turpinājumu, stāstot par ārvalstu mākslinieku uztverto šodienas Latvijā.

II Starptautiskajā fotogrāfijas simpozijā piedalās 8 mākslinieki no 5 pasaules valstīm: Dionysis Livanis (Lielbritānija), Anita Gratzer (Austria), Robert Atwater (ASV), Juris Kmins (Latvija), Dace Voitkeviča (Latvija), Linda Lazdiņa (Latvija), Vilnis Auziņš (Latvija), Algimantas Aleksandravičius (Lietuva).

Simpozija dalībnieku darbu izstāde Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā skatāma no 20. aprīļa līdz 20. maijam.