„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.2 °C
apmācies

Daugavpilī skanēs „Džezs pavasara krāsa”

Publicitātes foto

Mākslas dienu ietvaros un atzīmējot Starptautisko džeza dienu Latvijā šī gada 30.aprīlī plkst. 18.00 Vienības nama koncertzālē notiks koncerts „Džezs pavasara krāsās”.

Koncertā izskanēs džeza standarti, balādes un latviešu tautas dziesmu apdares džeza stilā, ko kopā ar pašmāju mūziķiem – Daugavpils profesionālo pūšamo instrumentu orķestri “Daugava” (diriģents Arnolds Grīnberts) un Latviešu kultūras centra Džeza ansambli (vadītāja Irina Grīnberte), izpildīs arī vairāku starptautisko konkursu laureāte, vokālās grupas FRAMEST un muzikālās apvienības “Vintāža” soliste Rūta Dūduma.

Rūtas neatkārtojamā balss ir skanējusi dažādos Latvijas un starptautiska mēroga konkursos, šovos un festivālos. Savas spējas mūziķe ir pierādījusi, iegūstos 1.vietu džeza vokālistu konkursā “Nomme Jazz” Igaunijā (2013), iekļūstot Riga Jazz Stage finālā (2014), piedaloties televīzijas šovos “Latvijas talants – 2”(2008), „Koru Kari – 2” (2009), „Dziedošās Ģimenes – 2” (2010), “Mana Zelta Dziesma”(2011), Eirovīzija 2012. un 2013.gadā, kā arī uzstājoties prestižos festivālos – Kaunas Jazz (Lietuva), Turku Jazz (Somija), Juu Jaab (Igaunija), Rīgas Ritmi (Latvija), Jazz’n Chisinau (Moldova) u.c. 2016.gadā Rūta absolvēja Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju, bet šobrīd aktīvi muzicē vokālajā grupā FRAMEST, piedalās dažādos teātra, mūziklu iestudējumos un pasniedz vokālās nodarbības.  Savas radošās darbības laikā jaunā dziedātāja ir guvusi neatsveramu pieredzi, sadarbojoties ar Latvijas izcilākajiem komponistiem un mūziķiem – Raimondu Paulu, Intaru Busuli, Jolantu Gulbi, Latvijas Radio bigbendu u.c.

Ieeja koncertā bez maksas.