„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+13.5 °C
apmācies

Latvijas valsts simtgadei veltītā Tautas Saimes grāmata bibliotēkā

Publicitātes foto

No 21. līdz 27. aprīlim Latgales Centrālajā bibliotēkā atradīsies Tautas Saimes grāmata, kurā ikviens interesents varēs atstāt savu veltījuma ierakstu Latvijas valsts simtgadei. Grāmata būs pieejama nozaru literatūras sektorā (Rīgas ielā 22a, 2. stāvā).

Tautas Saimes grāmata ir Rīgas Aktīvo senioru alianses iecere – Latvijas tautas ar roku rakstīta grāmata, kas veltīta valsts simtgadei. Grāmatas 25 sējumi (pa 5 katram Latvijas novadam un Rīgai) 2017./2018. gada garumā ceļo pa Latvijas pagastiem, novadiem un pilsētām, dodot ikvienam iedzīvotājam unikālu iespēju ierakstīt tajā savus iespaidus, apsveikumus, attīstības idejas un rosinājumus. Tiek gaidīti gan lietišķi, gan emocionāli ieraksti par Latvijas vēstures ceļos redzēto un novēroto, piedzīvoto un pārdzīvoto. Ierakstus var papildināt arī ar fotogrāfijām. Tiek uzsvērts, ka grāmatas radīšanā būtiski ir attēlot dažādas laikmeta ainas, lai tiem, kas to lasīs nākotnē, atklātos dažādi redzējumi un dzīvesstāsti. Idejas autori cer, ka tādējādi ar sabiedrības līdzdalību nākamajām paaudzēm tiks atstāts iespējami pilnīgs pārskats par Latvijas vēsturi un šodienu.

Tautas Saimes grāmata ir iesieta pelēkā linaudekla audumā un rotāta ar tumši sarkaniem burtiem Latvijas karoga krāsā. Katrā sējumā ir 500 lappuses. Grāmatas 25 sējumos tiek plānots savākt ap 100 000 ierakstu, kas kopā iezīmēs Latvijas simtgades panorāmu. Kad grāmata būs apceļojusi visus Latvijas novadus, tā tiks nodota glabāšanai Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. 

Daugavpilī Tautas Saimes grāmata nonāca 22. martā, kad ar skaistu iedziedāšanas ceremoniju Vienības namā sākās tās ceļš pa Daugavpils pilsētas sabiedriskajām iestādēm. No 21. līdz 27. aprīlim Tautas Saimes grāmata atradīsies Latgales Centrālajā bibliotēkā. Aicinām visus interesentus doties uz bibliotēkas Nozaru literatūras sektoru (Rīgas ielā 22a, 2. stāvā) un atstāt savu ierakstu Latvijas nākotnei. Ierakstus var veikt ne vien atsevišķas personas, bet arī biedrības, apvienības, kolektīvi, klases un citas grupas.