„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+3.9 °C
apmācies

„Lokomotīve” uzvar nervozās sacensībās savā trekā

Sergejs Kuznecovs

Polijas NICE spīdveja līgas otro kārtu „Lokomotīve” aizvadīja savā trekā, tiekoties ar Ribņikas „ROW” – šī komanda pagājušajā sezonā izkrita no ekstra līgas un šosezon ir noskaņojusies tur atgriezties.

„Lokomotīvei” šīs sacīkstes bija nervozas. Pirmajos divos braucienos – divi neizšķirti pēc kārtas, pēc tam viesi izvirzījās vadībā un ilgu laiku saglabāja pārsvaru. Divpadsmitajā braucienā rezultāts tika izlīdzināts – 36:36. Savukārt 13. braucienā Kjasts Puodžuks un Timo Lahti izcīnīja piecus punktus un pirmo reizi šajās sacensībās „Lokomotīve” ieguva pārsvaru – 41:37.

Četrpadsmitais brauciens, kurā komandas treneris Nikolajs Kokins sūtīja trekā Peteru Ljungu un Oļegu Mihailovu, bija nervozs. Pirmajā pagriezienā nokrita Artūrs Čaja, tiesnesis izslēdza poļu spīdvejistu. Atkārtotajā braucienā otrajā taisnē fiksēts tiešs O. Mihailova un Mateuša Ščepaņaka kontakts. Pēc vairākkārtējas video noskatīšanās tiesnesis nolēma izslēgt poļu sportistu.

Trešo reizi 14. braucienā trekā devās tikai divi „Lokomotīves” pārstāvji. Tajā bija vadībā zviedrs, taču beigās viņš palaida priekšā Oļegu Mihailovu, kurš izcīnīja pilnu komplektu – 15 punktus.

Diemžēl noslēguma braucienā K. Puodžuks un T. Lahti nespēja palielināt pārsvaru, savukārt viesi to samazināja vēl vairāk, tomēr „Lokomotīve” uzvarēja ar rezultātu 47:42.

Sacīkstēs kļuva redzams, ka „Lokomotīves” spīdvejistu rezultāti stipri atšķiras. Vairāk tika gaidīts no Vadima Tarasenko, tālu no cerētajiem rezultātiem arī Dāvis Kurmis un Jevgeņijs Kostigovs. Atliek cerēt, ka turpmāk rezultāti uzlabosies, jo arī nākamās sacīkstes notiks Daugavpilī, -- 22. aprīlī „Lokomotīve” pl. 15.00 tiksies ar „Arge Speedway Wanda”.

Maksims Bogdanovs Lodzas „Ožel” sastāvā sagrāva Krakovas klubu – 60:30. Daugavpilietis izcīnīja 10 punktus.

Pilnu rakstu lasiet 17. aprīļa numurā numurā.