„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.1 °C
neliels sniegs

Bāze „Dzintariņš” pašlaik ir svarīgāka par atklāto baseinu

visitdaugavpils.lv

Daugavpils dome uzskata, ka pašlaik prioritārāks mērķis ir sporta bāzes „Dzintariņš’ (Stropi) attīstība, nekā blakus esošā atklātā baseina atjaunošana. Tas kļuva zināms žurnālistu un pilsētas vadības tikšanās laikā.

Domes priekšsēdētāja vietnieks Igors Prelatovs atzīmēja, ka jautājums par peldbaseinu Tērvetes ielā tika izskatīts, veidojot 2018. gada pilsētas budžetu. Taču vairāku iemeslu dēļ, pirmām kārtām tas ir  vienīgā pretendenta uzņēmuma „REM PRO” dārgais tehniskais projekts, darbu pie šī objekta nolemts atlikt. Visdrīzāk, pie baseina atkal atgriezīsies, kad tiks izstrādāts pilsētas budžets nākamajam gadam.

„Mēs nolēmām koncentrēties sporta bāzes „Dzintariņš” atjaunošanai, jo tā mums ir nepieciešama arī ziemas periodā,” paskaidroja I. Prelatovs, „jau ir piešķirti līdzekļi tehniskās dokumentācijas izstrādei. Turklāt vecie dzīvojamie namiņi, visdrīzāk, tiks nojaukti un to vietā uzbūvēti jauni.”

Bāze „Dzintariņš” strādā tikai no 1. jūnija līdz 1. septembrim. Izņemot retās jaunsargu nometnes, pārējā laikā tā stāv tukša. Domes pārstāvji uzskata, ka daudz racionālāk ir izveidot vienu centrālo sporta infrastruktūras objektu, un tikai tad domāt par dažādiem „bonusiem”, piemēram, baseinu, tenisa kortiem vai šautuvi biatlonistiem.