„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.6 °C
apmācies

Bibliotēku nedēļa Latgales Centrālajā bibliotēkā un filiālēs

Publicitātes foto

No 23. līdz 27. aprīlim Latvijas publiskajās bibliotēkās ar vadmotīvu “Mainās bibliotēka, mainās sabiedrība” norisināsies ikgadējā Bibliotēku nedēļa. Izraudzītais moto simbolizē bibliotēku gatavību uzņemties pārmaiņu vadību un kļūt par pārvērtību virzītājspēku, nevis vienkārši pielāgoties notiekošajiem procesiem. Latgales Centrālā bibliotēka un tās filiāles visas nedēļas garumā piedāvās virkni saistošu pasākumu, kas ļaus iedzīvotājiem ieraudzīt bibliotēku jaunā gaismā.

Bibliotēku nedēļa iet roku rokā ar Latvijas simtgadi, un tās ietvaros Latgales Centrālajā bibliotēkā (LCB) atradīsies Tautas Saimes grāmata, kurā ikviens iedzīvotājs aicināts ierakstīt savu vēlējumu, ideju, rosinājumu mūsu valstij. Savukārt literatūras izstāžu sērijā “Mūsu Latvija” tiks celta saulītē bibliotēkas krājumos atrodamā literatūra par Latvijas vērtībām – cilvēkiem, dabu, pilsētām, arhitektūras un mākslas objektiem.

Sekojot Bibliotēku nedēļas vadmotīvam, pirmdien, 23. aprīlī, plkst. 12.00-13.00 bibliotēka dāvās Daugavpilij lasīšanas zibakciju “Laimes hormons: lasīšana”, kuras ietvaros bibliotekāri izies lasīt ielās, lai atgādinātu, ka grāmatu lasīšana paver jaunus apvāršņus, iekšēji bagātina un padara cilvēkus laimīgākus.

Otrdien, 24. aprīlī, LCB notiks pieredzes apmaiņas vebinārs ar Braslavas rajona centrālo bibliotēku, kura ietvaros LCB darbinieki dalīsies pieredzē ar baltkrievu kolēģiem un smelsies idejas bibliotekāro pakalpojumu pilnveidei Daugavpilī.

Ir padomāts arī par jauniešiem. Trešdien, 25. aprīlī, Daugavpils Saskaņas pamatskolas un Centra vidusskolas skolēni piedalīsies izglītojošā multimediju kvestā “Bibliotēkas dārgumu lāde”, kas ir lieliska iespēja iepazīt bibliotēku un tās pakalpojumus, klasesbiedriem savstarpēji sacenšoties. Komandām būs jāveic dažādi uzdevumi, kuru izpildei nepieciešama spēja orientēties bibliotēkā, atrast informāciju, iespieddarbus un elektroniskus izdevumus, lietot viedierīces, kā arī būt atjautīgiem un strādāt komandā. Pakalpojums paredzēts 7.-12. klašu skolēniem, un būs pieejams arī turpmāk. Skolotāji var pieteikt savas klases pa tālruni 654 76345.

Ceturtdien, 26. aprīlī, LCB daiļliteratūras un nozaru literatūras sektoru apmeklētājus, izņemot vai nododot grāmatas, priecēs “Saldais pārsteigums” – šokolādes konfekte ar “literāru pārsteigumu”, kas iedvesmos jauniem literāriem atklājumiem.

Piektdien, 27. aprīlī, bibliotēka rūpēsies par iedzīvotāju fizisko labsajūtu. Plkst. 14.00 LCB pasākumu zālē visi interesenti būs laipni gaidīti uz tikšanos ar nūjošanas treneri Larisu Silovu, kas iepazīstinās ar nūjošanu un šī aktīvās atpūtas veida priekšrocībām. Savukārt LCB filiālē Bērnu bibliotēkā “Zīlīte” plkst. 9.30-14.30 notiks mācību seminārs bibliotekāriem darbā ar bērniem un jauniešiem, kura ietvaros bibliotēku darbinieki uzzinās par aktualitātēm darbā ar bērnu un jauniešu auditorijām, kā arī smelsies idejas jaunāko lasītāju piesaistei.

Īpašu piedāvājumu Bibliotēku nedēļai ir sagatavojušas arī LCB filiāles. Dažāda vecuma interesentus pulcēs bibliotekārās un literārās stundas, novadpētniecības literatūras izstāde, diskusija un praktiska nodarbība, kas popularizēs bibliotēkas pakalpojumus, aicinās izstaigāt bibliotēkas vēstures līkločus un atklāt nākotnes perspektīvas.

Sīkākas ziņas par Bibliotēku nedēļas norisēm Daugavpils publiskajās bibliotēkās pasākumu programmā. Gaidām visus interesentus Bibliotēku nedēļas pasākumos.