„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+10.5 °C
daļēji mākoņains

Valdība nosaka, kā ģērbties medniekiem

freeimages.com

Ministru kabinets ar saistošajiem noteikumiem noteica biodrošības pasākumus medībās. Zemkopības ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste Rūta Rudzīte pastāstīja, ka noteikumos uzsvērts aizliegums medniekiem meža cūku medībās izmantoto apģērbu un apavus valkāt lauksaimniecības dzīvnieku turēšanas vai barības gatavošanas vietās. Tāpat medniekiem pēc medībām ar dezinfekcijas līdzekli jāmazgā gan apavi, gan transporta automašīnas. Ir aizliegts barot dzīvniekus ar medību blakusproduktiem. 

Šīs un citas prasības būs jāievēro visiem medniekiem, jo īpaši vietās, kur noteikti dzīvnieku infekcijas ierobežojumi, teica R. Rudzīte.

Daugavpils mednieku un makšķernieku biedrības vadītājs Viktors Friliņš atzina, ka valdība ar MK noteikumiem likumīgi nostiprinājusi iepriekš izdotos rīkojumus par biodrošības pasākumiem Āfrikas cūku mēra skartajās teritorijās. „Mednieki šīs prasības ievēro jau dažus gadus, tāpat lieto dezinfekcijas līdzekļus un veic citus biodrošības pasākumus. Viņi nevalkā ikdienā to apģērbu un apavus, kurus nēsā medībās. Turklāt šobrīd mežacūku medības gandrīz nenotiek, jo mežacūku ir palicis ļoti maz. Kritušas mežacūkas tika reģistrētas pēdējo reizi ziemā Sēlijas pusē,” teica V. Friliņš.