„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.6 °C
apmācies

Dagdas novadā atjaunos ceļus

Dagdas ielās sācies bedrīšu remonts. Pašlaik tiek aizlāpītas lielākās bedres Asūnes, Daugavpils un citās ielās. Darbus veic pašvaldības iestāde „Pilsētsaimniecība”, bet finansē Dagdas novada pašvaldība no ceļu fonda budžeta. Dagdas ielu kopgarums ir 19 km, un šogad to uzturēšanai un remontiem atvēlēti 150 117 eiro. 

Šogad tiks atjaunots valsts ceļa Dagda--Asūne--Vorzova posms, līdz ar to noslēgsies Dagdas novada pašvaldības un Satiksmes ministrijas sarakste par šī ceļa rekonstrukciju, kas ilgusi vairākus gadus.

Dagdas novada domes priekšsēdētājs Aivars Trūlis pastāstīja, ka no Asūnes ielas asfaltētā posma beigām līdz Asūnes pagasta ceļa asfaltētā posma sākumam jeb vairāk kā 8 km garā ceļa posmā tiks iztīrīti grāvji un caurtekas un nozāģēti krūmi un koki, izņemot balto apšu aleju, kas tiks saglabāta. Tāpat tiks ierīkotas jaunas caurtekas, noņemts vecais un uzklāts jauns dubultais segums. Būvnieki uzstādīs jaunas ceļazīmes un 6 pasažieru iekāpšanas pieturas un solus.

Darbus veiks VAS „Latvijas valsts ceļi” iepirkumā uzvarējušais uzņēmums „Binders” par summu 868 714 eiro.