„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.1 °C
daļēji mākoņains

Krāslavai veltīta multfilma saņem balvu

Publicitātes foto

Multfilma „Reiz Krāslavā” piedzīvoja pirmizrādi uz lielā ekrāna un saņēma otro godalgu bērnu veidoto animācijas filmu konkursā, pastāstīja biedrības „Krāslavas māmiņu klubs” valdes locekle Gunta Ahromhina. 

Multfilmas „Reiz Krāslavā” stāsts ir vienkāršs un reizē patriotisks, proti, galvenie varoņi -- meitene un puika, ceļodami laikā, iepazīst dzimtās pilsētas Krāslavas vēsturi.

Multfilmas autori ir bērni, māksliniece novadniece Mairita Folkmane, animatore Dace Liepa un fotogrāfs Anatols Kauškalis. Tā tika demonstrēta 18. aprīlī Krāslavas 95 gadu jubilejas pasākumā.

Bērnu veidoto animācijas filmu konkursu rīkoja Rīgas bērnu un jauniešu tehniskās jaunrades nams „ANNAS”, biedrība „Debesmanna” un animācijas pasniedzēja Ilze Ruska. Žūrijā bija Indra Sproģe, kuras animācijas filmas ir dažādu festivālu laureātes.