„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
-1.6 °C
skaidrs laiks

Ludzas novadā konfiscēja šaujamieročus

pixabay.com

Pagājušās nedēļas beigās Ludzas iecirkņa policisti konfiscēja vairākus nelikumīgi glabātus šaujamieročus, kā arī aizdomās par saistību ar nelikumīgu šaujamieroču glabāšanu aizturēja Ludzas novada iedzīvotāju, informē VP Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

Saņemot informāciju, ka Ludzas novada Isnaudas pagastā, iespējams, tiek nelikumīga glabāti šaujamieroči, policija 13. aprīlī veica kratīšanu kāda 1959. gadā dzimuša vīrieša mājā. Kratīšanas laikā konfiscēti trīs nereģistrēti un nelikumīgi glabāti medību šaujamieroči. Turpat notikuma vietā aizturēta arī iespējamā vainīgā persona.

Šobrīd izmeklēšana turpinās, ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes, savukārt aizturētajam par minētiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība.

Šogad VP Latgales reģiona pārvaldes Ludzas iecirkņa Kriminālpolicijas darbinieki sešu uzsāktu kriminālprocesu ietvarā konfiscēja 12 nelikumīgi glabātus šaujamieročus un 65 munīcijas vienības.  

Valsts policija atgādina, ka par šaujamieroča, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.