„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.2 °C
apmācies

„Daugavpils” sāk ar trim vārtiem pirmajā kārtā

Sergejs Kuznecovs

Sākusies Latvijas futbola pirmās līgas jaunā sezona. „Daugavpils” šosezon apvienojās ar komandu „Progress” un noteikts galvenais mērķis – iekļūšana virslīgā. Pirmais solis daugavpiliešiem izdevās – spēlē ar „Super Novu” izcīnīta pārliecinoša uzvara.

2018. gada čempionātā spēlē divpadsmit komandas, tās sacentīsies divos apļos. Uzvarētāji uzreiz iekļūs virslīgā, savukārt otrās vietas ieguvēji par šīm tiesībām sacentīsies ar virslīgas pirmspēdējo komandu.

Pagājušajā gadā „Daugavpils” izcīnīja trešo vietu. Pirmo reizi komanda uzvarēja pirmajā līgā 2013. gadā un pēc tam trīs sezonas saglabāt vietu augstākajā divīzijā. Diemžēl katru gadu Daugavpils komanda virslīgā cīnījās par izdzīvošanu.

Šajā sezonā klubam ir ambiciozi plāni. Apvienošanās ar „Progresu” – tas ir papildu finansējums, kas ļaus pastiprināt sastāvu.

Pēc pirmās kārtas vēl ir grūti izdarīt secinājumus. Šķiet, ka „Daugavpilij” nav izteiktu problēmu un trūkumu. Acīmredzot, problēmas uzbrukumā, kas klubam pastāvīgi sagādāja galvassāpes, nu ir atrisināta. Komandā ir daudz labu spēlētāju, sastāvā palicis arī Sedriks Kouadio, progresē Ričards Žaldovskis. Pieredzējušais Vugars Askerovs jau pierādījis savu meistarību. Arī jaunais spēlētājs no Kolumbijas Karmona Munozs Naisirs guva vārtus un laukumā darbojas labi.

Vārtus sargā jaunais Ivans Dubodelovs (2001. dz. g.). Agrāk šajā pozīcijā „Daugavpilij” vienmēr bijuši pieredzējuši spēlētāji. Atliek cerēt, ka Ivana jaunība ir pluss, vēl jo vairāk tāpēc, ka aizsardzībā spēlē Jurijs Sokolovs. Savukārt pussarga pozīcijā ir stabils spēlētājs Valērijs Afanasjevs, kurš atgriezies no „Liepājas”.

„Daugavpils/Progress” galvenais treneris Viktors Morozs: „Mēs gatavojāmies ļoti nopietni, noskatījāmies daudzas pretinieku spēles. „Super Nova” ir ambicioza komanda ar labu sastāvu, uzbrukumā – pieredzējuši futbolisti, kuri spēlējuši izlasē un virslīgā. Mums bija savs plāns un tas darbojās. Esmu pateicīgs puišiem par pašatdevi un izpildīto uzdevumu.”

Viktors Morozs

Pirmās kārtas rezultāti

  • „Daugavpils/Progress” – „Super Nova” – 3:0
  • „Tukums 2000” – „Smiltene” – 4:0
  • „RTU/Skonto” – „Auda” – 1:3
  • „Rēzekne” -- „Balvi” – 5:1
  • „Alberts” – Grobiņa” – 3:2