„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+1.4 °C
neliels sniegs

Latgalē ugunsdzēsēji glābēji dzēsa 46 kūlas ugunsgrēkus

pixabay.com

Aizvadītajās diennaktīs, no 21.aprīļa plkst. 6.30 līdz 23.aprīļa plkst. 6.30 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) Latgalē saņēma 73 izsaukumus – 56 uz ugunsgrēku dzēšanu, 10 uz glābšanas darbiem, bet vēl septiņi bija maldinājumi. 

Sestdien plkst. 19.36 tika saņemts izsaukums uz Daugavpils novada Medumu pagastu, kur dega vienstāvu koka māja un šķūnis 110m2 lielā platībā. Plkst. 23.33 ugunsgrēks tika likvidēts.

Brīvdienās ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama arī Riebiņu novada Stabulnieku pagastā, kur mājas dūmvadā dega sodrēji. Ugunsdzēsēji glābēji Latgalē steidzās arī uz četriem notikumiem, kur uz ceļa braucamās daļas bija uzkrituši koki. Šādi izsaukumi tika saņemti uz Daugavpili, Rēzekni, kā arī Dagdas novada Ezernieku pagastu. Ugunsdzēsēji glābēji kokus sazāģēja un ceļa braucamās daļas atbrīvoja.

Aizvadītajās brīvdienās Latvijā reģistrēti 167 kūlas ugunsgrēki, ar kopējo degšanas platību vairāk nekā 169 hektāri! Latgalē dzēsti 46 kūlas ugunsgrēki. Platības ziņā lielākie bija izcēlušies:

  • 7 hektāri – Ludzas novada Briģu pagastā;
  • 6 hektāri – Rēzeknes novada Kaunatas pagastā.

VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta un tā var apdraudēt cilvēku īpašumu, veselību un dzīvību, kā arī tā rada būtisku kaitējumu dabai! VUGD aicina iedzīvotājus sakopt sev piederošās teritorijas bez kūlas dedzināšanas un gadījumos, ja ir izcēlies kūlas ugunsgrēks – nekavējoties zvanīt VUGD uz tālruni 112.