„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+3.9 °C
apmācies

Latvijas mežos sākas ugunsnedrošais periods

freeimages.com

Valsts meža dienests atgādina, ka no pirmdienas, 1.maija, visā Latvijā noteikts meža ugunsnedrošais periods. Tā laikā, uzturoties mežā, visiem iedzīvotājiem ir jāievēro ugunsdrošības prasības. Lai mazinātu meža ugunsgrēku izcelšanās iespējas, ir noteikti vairāki aizliegumi un ierobežojumi, par kuru neievērošanu var piemērot administratīvo, civiltiesisko sodu un arī kriminālatbildību.

Kā Latvijas Radio raidījumā „Pēcpusdiena” stāstīja Valsts meža dienesta Meža un vides aizsardzības daļas vadītāja vietnieks Zigmunds Jaunķiķis, līdz ar ugunsnedrošo periodu ugunskuru kurināšana mežā atļauta tikai tam paredzētās vietās, nedrīkst mest zemē sērkociņus un izsmēķus, kā arī aizliegts braukt ar auto nost no meža ceļiem.

Viņš arī pastāstīja, ka pērn visbiežāk meža ugunsgrēku iemesls bija tieši neuzmanīga rīcība ar uguni, otrajā vietā bija ļaunprātīga dedzināšana.  


lsm.lv