„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-1.2 °C
daļēji mākoņains

Veiksmei tūrismā svarīga viesmīlība

Daugavpils novada aģentūras „TAKA” direktors Ronalds Gradkovskis aicināja tūrisma uzņēmējus attīstīt novadā apkalpošanas kultūru // Foto: Dinija Jemeļjanova

Uzlabot tūrisma pakalpojumu sniedzēju viesmīlības prasmes – šāds mērķis izvirzīts, atklājot jauno tūrisma sezonu Daugavpils novadā. 18. aprīlī Vabolē, Skrindu dzimtas muzejā, aģentūra „TAKA” aicināja novada tūrisma objektu pārstāvjus dalīties aktuālajā informācijā un apgūt veiksmīgas viesmīlības pamatus lektora Jāņa Jenža vadībā. 

Problēmas, kas saistītas ar kļūdām komunikācijā ar klientiem, novērotas jau vairākus gadus un ir būtisks šķērslis, kas traucē uzņēmējiem sekmīgi attīstīties. Īpaši aktuāli tas esot viesu mājām. „Tāpēc jāturpina celt pakalpojumu sniegšanas kvalitāti,” to kā vienu no būtiskiem jaunās tūrisma sezonas uzdevumiem izvirzīja aģentūras „TAKA” direktors Rolands Gradkovskis. Tuvākajā nākotnē varētu sākt sertificēt viesmīlības kritērijiem atbilstošās viesu mājas un citu tūrisma pakalpojumu sniedzējus, bet sekmēt operatīvāku informācijas apriti iecerēts ar jaunās mājaslapas – visitdaugavpils.lv - palīdzību. 

Kā viena no tūrisma nozarēm, kur jau veikti ieguldījumi un paredzēts ieguldīt arī nākotnē, minēts velotūrisms. Šogad nenotiks tradicionālais „Tūrisma triatlons”, taču 2. jūnijā un 29. jūlijā tiks atklāts atjaunotais velomaršruts „Daugavas loki”. „Latvijā vēl nav sasniegts tas velotūrisma līmenis, kas izveidojies Eiropā,” skaidroja R. Gradkovskis. Lai tuvotos šim līmenim, nesen panākts, ka posms, kas ved caur Daugavpils novadu, iekļauts starptautiskā velomaršrutā „Austrumu briesmonis” („Beast of the east”). Tas ved no Atēnām Grieķijā līdz Nordkapam Norvēģijā.  „Aprēķināts, ka velotūrists ekonomiski ir daudz izdevīgāks nekā tūrists, kas ceļo ar auto vai lidmašīnu,” bilst R. Gradkovkis.

Pilnu rakstu lasiet 24. aprīļa numurā.