„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+4.8 °C
apmācies

Tveras tramvajus pārbaudīs Drošības policija

Publicitātes foto

Daugavpils dome vērsās Latvijas Ministru prezidenta kancelejā, kā arī nosūtīja vēstuli Drošības policijai ar lūgumu izskaidrot situāciju saistībā ar Tveras vagonbūves rūpnīcā ražoto tramvaju iegādi. Pašvaldības vēlas pārliecināties, ka Krievijas rūpnīca nekādi nav saistīta ar ieroču ražošanu un tā īpašnieki nav iekļauti ES un ASV sankciju sarakstā.

Astoņi „City Star” tramvaji par 4,1 miljonu eiro tiek iegādāti ar starpnieka – Lietuvas firmas „Railvec” palīdzību, kura uzvarēja ilgajā iepirkuma konkursā. Taču, lai izvairītos no spekulācijām plašsaziņas līdzekļos un dažādās instancēs, nolemts pārbaudīt ražotāja saistību ar aizsardzības jomu un ieroču ražošanu. Tāpēc līgums tiks noslēgts vien tad, kad Drošības policija būs sniegusi atbildi uz šo jautājumu. Pēc tam jautājums tiks vēlreiz skatīts Daugavpils domes Attīstības un Finanšu komitejas sēdē.