„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.7 °C
apmācies

Sējas darbi šopavasar ievilksies līdz maija vidum

pexels.com

Kurzemē un Zemgalē pavasara sējas darbi pamatā ir noslēgušies, bet Latgalē un Vidzemē tie arvien turpinās un noslēgsies pēc aptuveni divām nedēļām, to Latvijas Radio atzina Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Augkopības nodaļas vadītājs Oskars Balodis.

Pēc viņa teiktā, Vidzemē un Zemgalē sējas darbi ir ievilkušies un, visticamāk, noslēgsies maija vidū.

Centra pārstāvis klāstīja, ka vietām pērnruden iesētie graudaugi nav labi pārziemojuši. Grūtāk klājies ziemas rapsim, ko vietām Kurzemē un Zemgalē ziemā skāra kailsals.

Pēc Baloža teiktā, nevar sacīt, ka laika apstākļi zemniekus ir lutinājuši - pērnruden bija pārāk lietains laiks, kas apgrūtināja ziemāju sēju, bet ziemā vietām bija kailsals.

Kopumā zemnieki būs apsējuši tik daudz platību kā citus gadus. Tiesa, saistībā ar pērnruden mitrajiem laika apstākļiem ir "izjaukta attiecība" starp ziemājiem un vasarājiem, kas šogad būs vairāk. Taču tā pāris gadu laikā izlīdzināsies, lēsa Balodis.


lsm.lv