„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+6.8 °C
apmācies

Ukraiņu „laika kavēklis” ar pasaules vērienu RU

Sergejs Kuznecovs

Aptuveni pirms desmit gadiem Ukrainā izdomāja savu divcīņas veidu un nosauca to par hortingu. 2009. gada septembrī Ukrainas Ģimenes, jaunatnes un sporta ministrija oficiāli atzina hortingu kā sporta veidu. Šo disciplīnu popularizē Ukraina, un trešais pasaules čempionāts hortingā risinājās Daugavpilī.

Hortings ir sporta veids, kura pamatā ir pieredze profesionālu sportistu sagatavošanā, izmantojot dažādu kaujas mākslas veidu vadošu mūsdienīgu sagatavošanas metodiku, iekļaujot efektīvu pašaizsardzības paņēmienu kompleksu. Tā ir sportista sagatavošanas kompleksa sistēma, kurš ir gatavs uzstāties sacensībās ar dažādiem pilnkontaktu divcīņas noteikumiem.

Hortings piesaista ar savu universālumu un noteikumu vienkāršību, kuros ir ierobežojumu minimums. Cīņa sastāv no diviem raundiem. Pirmajā raundā ir ekipējums – boksera cimdi. Otrajā – cīņa notiek bez tiem, bet nedrīkst sist pretiniekam pa galvu.

Čempionāts notika plašā vecuma diapazonā – no 6—7 gadu vecuma līdz pat veterāniem. Turklāt hortingā ir savs kata – vingrinājumu kompleksu analogs. Arī tajā tiek piešķirtas pasaules čempionāta godalgas.

Ukraina, kura radusies šī disciplīna, bez problēmām uzvarēja čempionāta komandu ieskaitē. Trijās turnīra dienās tika sadalīti 80 medaļu komplekti. Ukrainai – 57 zelta, 47 sudraba un 35 bronzas medaļas. Otrajā vietā Lietuvas komanda, trešajā – Latvija.

Čempionātā startēja aptuveni 250 atlēti no 15 valstīm. Pirmais pasaules čempionāts hortingā notika Polijā 2015. gadā, pēc tam sportisti sacentās Truskavecā (Ukraina). Daugavpils ir trešā pilsēta, kurā noskaidroti pasaules čempioni šajā sporta veidā.