„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+9.2 °C
apmācies

„Lokomotīves” tuvākie rezervisti – Baltijas līgas līderi RU

Latvijas spīdveja kalendārā šogad ir jauns turnīrs – „Baltic Cup”. Šīs ir jauno spīdvejistu sacensības, turklāt vairākumam tas būs pirmais oficiālais starts.

Pirmais posms bija ieplānots Rīgā, taču Biķernieku treks pēc ziemas nebija gatavs uzņemt sportistus. Rezultātā 30. aprīlī jaunie spīdvejisti devās uz Daugavpili.

Saskaņā ar turnīra reglamentu, sacīkstēs drīkst piedalīties spīdvejisti vecumā no 15 līdz 21 gadam. Kā izņēmums var startēt vecāks sportists, taču viņš nedrīkst būt profesionālis. Turnīram ir pāru sacensību formāts – 21 brauciens, pēc tam pusfināli un fināls. Daugavpils trekā startēja vietēja komanda, kā arī Rīgas, Somijas, Krievijas, Ukrainas un Igaunijas pārstāvji.

Daugavpils komandu „Jaunība” pārstāvēja „Lokomotīves” tuvākie rezervisti – Elvis Avgucevičs (17 gadi) un Ernests Martjušonoks (16 gadi). Brauca arī astoņpadsmitgadīgais Oļegs Mihailovs, kurš stabili ir viens no „Lokomotīves” pamatsastāva junioriem.

Sportistu līmenis ievērojami atšķīrās – „Jaunība” uzreiz izvirzījās līderpozīcijā. Daugavpiliešiem uz papēžiem mina „VRT Ankkurit Varkaus”. Taču vairākumā gadījumu dalībnieki pēc pirmā vai otrā apļa brauca garā rindā. Taču, lai gan startēja juniori, nevar teikt, ka šīs sacīkstes bija garlaicīgas. Periodiski trekā izvērtās cīņa, dalībnieki droši apdzina konkurentus.

Rezultātā pusfinālā iekļuva „VRT Ankkurit Varkaus” un „Ņeva Spidvej” (Sanktpēterburga), otrs pāris – „Jaunība” un „VRT Ankkurit 2 Varkaus”.

Savukārt finālā sacentās „Jaunība” un Somijas komanda. Elvis Avgucevičs pārī ar Oļegu Mihailovu pārliecinoši uzvarēja Baltijas līgas pirmajā posmā.

„Baltic Cup” pirmā posma rezultāti.

  1. vieta -- „Jaunība” (Daugavpils) – 26
  2. vieta – „VRT Ankkurit Varkaus” (Somija) – 23
  3. vieta – „VRT Ankkurit 2 Varkaus” – 14
  4. vieta -- Ņeva Spidvej” (Sanktpēterburga, Krievija) – 13
  5. vieta – „Mir” (Rovna, Ukraina) – 12
  6. vieta – „Auseklis” (Rīga) – 9
  7. vieta – „J&U Speedway” (Kohtla-Jerve, Igaunija) – 5