„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.1 °C
neliels sniegs

Tiesā nonāk lieta par jaunietes slepkavību

Latgales tiesas apgabala prokuratūras prokurors Rēzeknes tiesai izskatīšanai nosūtījis krimināllietu par nepilngadīgas meitenes slepkavību, kurā apsūdzēta kāda sieviete, informē Latvijas Republikas Prokuratūras Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka.

Slepkavība notikusi pērn kādas mājas pagalmā, kur ģimenes un paziņu lokā notika Līgo svētku svinēšana. Apsūdzētā sieviete, būdama alkohola reibumā, greizsirdības vadīta, slepkavības nolūkā paņēma nazi un pienāca pie nepilngadīgās meitenes, vienu reizi iedūra viņai krūšu kurvī, kā rezultātā meitene nokrita, un iestājās viņas nāve. Tobrīd visas pagalmā atrodošās personas bija stiprā alkohola ietekmē un aizmigušas.  

Pārliecinājusies par cietušās nāvi, apsūdzētā noslēpa nazi, bet notikušajā  nepatiesi apvainoja kādu vīrieti, kurš slepkavības izdarīšanas brīdī izgulēja savu reibumu, tamdēļ nespēja atcerēties notikušo.

Apsūdzētā sieviete pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 117. panta 12. punkta. Maksimālais sods par šādu noziegumu ir mūža ieslodzījums.