„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
-0.9 °C
daži mākoņi

7 projekti no Latgales iekļūst If Drošības fonda finālā

Publicitātes foto

If Drošības fonda projektu konkursā ir noskaidroti 11 projekti, kas izvirzīti fināla balsojumam interneta vietnē if.lv/drosibasfonds. Finālistu vidū ir septiņi projekti no Latgales – Rēzeknes novada Ozolaines pagasta PII Jāņtārpiņš, Alūksnes novada Alsviķu pirmsskolas izglītības iestāde Saulīte, Maltas vidusskolas struktūrvienība Liepu pamatskola, Daugavpils Dievmātes Romas katoļu draudze, Daugavpils Vienības pamatskola, Audriņu pamatskola un biedrība Mēs Rušonai.

Iepazīstinot tuvāk ar projektiem no Latgales, pirmskolas izglītības iestāde Jāņtārpiņš, kas strādā diennakti, vēlas uzstādīt durvis – aprīkotas ar video kameru un domofonu. Arī pirmskolas izglītības iestāde Saulīte strādā diennakti, bet tai nepieciešams nodrošināt drošas ieejas un izejas durvis, kā arī uzstādīt teritorijā laternas. Liepu pamatskolas projekta mērķis ir nožogot teritorijā esošos dīķus, tādējādi paaugstinot audzēkņu uzturēšanās drošības līmeni pagalmā.

Daugavpils Dievmātes Romas katoļu draudze vēlas svētdienas skolas telpās ierīkot ugunsdrošības sistēmu, kas kopš ēkas uzcelšanas padomju laikos tā arī palicis nerealizēts projekts. Daugavpils Vienības pamatskolai ir iecere veikt skolas kāpņu margu uzlabojuma darbus. Audriņu pamatskola vēlas uzlabot apkārtējās vides drošību, tāpēc iestādei nepieciešams uzstādīt jaunas kāpnes un lieveni. Mēs Rušonai projekta iecere ir sakārtot ciemata vidi, ierīkojot bērnu laukumu, kas radītu drošu atpūtas vietu ģimenēm ar bērniem.

Balsot par projektiem iespējams if.lv/drosibasfonds, ielogojoties ar savu Facebook vai Draugiem profilu. Uzvarētājs tiks noteikts balsošanā un pieredze rāda, ka visbiežāk uzvar projekti, kas spēj piesaistīt savus atbalstītājus balsošanai. Tie trīs finālisti, kas laika posmā līdz 14. maijam, būs saņēmuši vislielāko balsu skaitu, katrs savam projektam iegūs If Drošības fonda finansējumu apmērā līdz 1000 EUR (iekļaujot PVN). Projekta uzvarētāji tiks paziņoti 16. maijā.

Īsumā par If Drošības fondu:

Vēloties līdzdarboties drošas apkārtējās vides veidošanā, 2007. gadā tika izveidots If Drošības fonds. If Drošības fonds ir sniedzis atbalstu vairāk nekā 100 dažādām iestādēm un nodibinājumiem dažādās Latvijas pilsētās, tādējādi sasniedzot savu mērķi – padarīt drošāku apkārtējo vidi.