„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+3.2 °C
apmācies

Kalkūnē siltinās daudzdzīvokļu māju

wikimedia.com

Daudzdzīvokļu mājai Kalkūnē, Ķieģeļu ielā Nr. 10, Daugavpils novada dome piešķīrusi finansējumu energoefektivitātes pasākumu veikšanai – gala sienu siltināšanai.

Kopējās būvdarbu izmaksas ir 12 233 eiro, no tiem 5055 eiro ir pašvaldības līdzfinansējums. Saskaņā ar iepirkumu, siltināšanas darbus uzņēmies veikt SIA “VANPRO”, ēku apsaimnieko SIA „Naujenes pakalpojumu serviss”. Mājā ir 27 dzīvokļi, divi no tiem ir pašvaldības. Būvdarbu izmaksas un aizdevuma procentus dzīvokļu īpašnieki segs divu gadu laikā.

Līdzfinansējuma saņemšanai pieteikta arī daudzdzīvokļu māja Ķieģeļu ielā Nr. 6 (jumta seguma nomaiņa un bēniņu siltināšana). Lai gan vērtēšanas komisija pieteikumu apstiprinājusi, šeit darbi nesāksies, jo gandrīz izsmelti pašvaldības budžetā paredzētie līdzekļi energoefektivitātes pasākumu veikšanai daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām. Daugavpils novada domes Finanšu pārvaldes Īpašumu nodaļas speciāliste mājokļu jautājumos Sigita Smane skaidro, ka tas nozīmē – māja būs pirmā sarakstā līdzfinansējuma saņemšanai no nākamā gada budžeta.