„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.6 °C
apmācies

Meklē pirms pieciem gadiem pazudušu puiku

28. aprīlī Krāslavas pagastā kādā purvā organizācija „Bezvēsts.lv” uzsāka pirms pieciem gadiem pazuduša 12 gadus veca zēna meklēšanu.

Organizācijas pārstāve Svetlana Gintere „Latgales Laikam” pastāstīja, ka meklēšanas darbi atsākās pēc tik ilga pārtraukuma tāpēc, ka policija saņēma jaunas liecības, proti, puika, iespējams, ir noslīcis purvā.

Policijas norādītajā vietā ieradās divas meklētāju grupas.

Brīvprātīgie ar speciālu aparatūru -- hidrolokatoriem un ehokameru -- apsekoja purvu virsmu zem ūdens, ar laivām pārmeklēja purvainās vietas un ar dronu pārlūkoja apkārtni. Kamēr ūdenslīdēji darbojās zem ūdens, tikmēr kinologs ar suni, izmantojot meitrelinga metodi, izpētīja visu purva apkārtni. Tika atrasti tikai daži sadzīves priekšmeti.    

„Gāja grūti, jo tas ir vismaz divus metrus dziļš purvs, turklāt ar divkāršu dibenu, līdz ar to redzamība bija minimāla. Diemžēl, mums salūza transports. Tāpēc meklēšanas darbus pārtraucām. Pieļauju, ka atkārtotu meklēšanu rīkosim jau pēc pāris nedēļām,” teica S. Gintere.


Foto: bezvests.lv