„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
-0.7 °C
daži mākoņi

Autokross – skatītāju intereses pārbaude RU

Boriss Kotovs («SK Latgols») no Ludzas – otrais «D-Open» klasē // Foto: Aleksandrs Rube

5. maijā kartodroma „Blāzma” jaunajā trasē notika Lietuvas autokrosa līgas pirmais posms, kurā piedalījās dažādu klašu sporta auto. Sacīkstes organizēja Lietuvas autosporta federācija, biedrība „Daugavpils autosporta akadēmija” un Lietuvas firma „Kupiškio auto-moto sportas”. Tā kā biļešu cena bija simboliska, šis pasākums piesaistīja vairāk nekā 1300 autosacīkšu cienītāju uzmanību.

„Šajās pirmajās sacensībās mūsu mērķis bija nevis peļņa, bet gan pārbaudīt, cik liela ir skatītāju interese par autokrosu,” pastāstīja biedrības „Daugavpils autosporta akadēmija” priekšsēdētājs Ainārs Sulainis, „Lietuvā un Rīgas apkaimē tamlīdzīgas sacensības notiek regulāri, tāpēc mēs vēlējāmies atjaunot kādreizējās autosporta kaislības arī Daugavpilī. Esam pārliecināti, ka pilsētniekus interesē ne tikai spīdvejs.|”

 A. Sulainis atzīmēja, ka pasākuma rīkošana izrādījās nopietns pārbaudījums, jo gandrīz no nulles vajadzēja veidot jaunu trasi, bija nepieciešama speciāla tehnika un tiesneši, tostarp tiesnesis – komisārs, kurš ieradās no Marijampoles (Lietuva). Neiztika arī bez grūtībām, kuru dēļ sacensību sākums tika atlikts uz pusotru stundu, savukārt dažiem autobraucējiem nācās vistiešākajā nozīmē rakt ārā mašīnas no mīkstās grunts. Skatītājiem, kuri ieradās uz sacīkstēm bez saviem krēsliem, nācās ilgi stāvēt trases malā, sēdēt uz riepām vai savu auto jumta. Taču tas netraucēja kartodromā „Blāzma” radīt draudzīgu autosacīkšu cienītāju svētku gaisotni.

Neskatoties uz Latvijas un Lietuvas ciešo sadarbību, autokrosa rīkotāji uzsver – ja pilsētas pašvaldība nepalīdzēs sacensību rīkošanā, no šīs idejas nākotnē būs jāatsakās. Runa nav par astronomiskām summām, bet salīdzinoši nelielu, taču regulāru finansiālu atbalstu. Izveidot rentablu pasākumu, pat ņemot vērā daugavpiliešu un lietuviešu gana lielo interesi, pagaidām nav reāls uzdevums.

Sacensību rezultātus lasiet 8. maija numurā.

Komentāri

13.05.2018 09:22
Jola
Malači !!!